Vrijdag avondmarkt in Merchtem

De schoolvakantie komt er aan en die wordt in Merchtem traditioneel voorafgegaan door de avondmarkt. Deze happening houdt nu toch al bijna een halve eeuw stand en als het aan Jean Vranckaert, lid van het organiserende Unizo Merchtem, ligt dan wordt het alweer een knaller.

“Uiteraard hebben we ons uiterste best gedaan om bij de weergoden een schitterende dag los te weken. De ingrediĂ«nten blijven grotendeels dezelfde. Rond 18 uur zal de openingsstoet zich op gang trekken. Die wordt voorafgegaan door de Belleman. Nieuw is dat hij zal gevolgd worden door de Reus van Temse. Ook het schepencollege, raadsleden en inrichters stappen mee op.

Natuurlijk zijn ook de Koninklijke Steltenlopers van de partij. Verder zullen er nog verschillende attracties te vinden zijn op het parcours. Alweer zijn er meer dan honderd standen op de markt en ook alle politieke partijen zullen zich zeker laten zien in het zich van de komende gemeenteraadsverkiezingen.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk