Physical Fitness powerlifters alweer sterksten van België

Het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn dat de powerlifters van de Physical Fitness uit Merchtem zich de sterkste club van het land mogen noemen.

Zaterdag werd in Lokeren de interclubfinale betwist. Daar namen de acht beste teams van België aan deel. Seraing was andermaal de grote favoriet, maar dat was zonder de Merchtemnaren gerekend. Vorig jaar kon elke club drie atleten afvaardigen en had de Physical Fitness voor de verrassing gezorgd. De Waalse clubs vonden dat er voor deze editie vier powerlifters per club moesten zijn. Als ze dachten de Merchtemnaren daarmee een voetje te lichten dan hadden ze het wel verkeerd voor.

Ook de Physical stoomde een kwartet samen en
 won opnieuw! Volgend jaar dan maar met vijf zeker? De atleten die de Merchtemse kleuren verdedigden, waren Rik De Grauwe, Noa Hublou, Niels Ceuppens en Hans Van Der Staak. Die van de Physical verlengden daarmee hun titel en mentor Hugo De Grauwe, die lachte in zijn vuistje! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be