Boerenmarkt Opwijk2040 is terug op zondag 30 juni!

Deze namiddag is de boerenmarkt terug in Opwijk! Op zondag 30 juni is er de 8ste editie, opnieuw met en heel aantal lokale producenten. Het doel blijft nog steeds hetzelfde: inwoners laten kennismaken met lokale producten.

Een boerenmarkt organiseren om lokale producenten en het principe van korte keten te promoten. Dat was in oktober 2016 het opzet van de eerste editie van De Boerenmarkt Opwijk 2040, het denk- en doeplatform van geëngageerde Opwijkenaren, dat actief werkt aan een duurzamere gemeente. Na zeven succesvolle edities kwam corona en stopten de boerenmarkten abrupt.

Tot nu, want deze namiddag 30 juni is het terug zover van 14 tot 17 uur op de terreinen van recreacafé De Kleine Deugd in Mazenzele, Lepelstraat. De toegang is gratis.

Naast acties als We Kuisen De Banken Op, gericht op sociale cohesie, een deelbibliotheek, repaircafĂ©s, info over particulier autodelen en het duurzaam eetfestijn Korte K’etentje waren de boerenmarkten een succesproduct van Opwijk 2040.

“Met Opwijk2040 willen we niet alleen nadenken over duurzaamheid, maar ook concrete actie ondernemen. Heel wat lokale producenten waren het idee genegen en waren meteen enthousiast om deel te nemen. Het aanbod is zoals steeds zeer divers en zal onder andere bestaan uit groenten, aardappelen, fruit en fruitsappen, honing, zuivel…,” aldus initiatiefnemers van het eerste uur Luc De Ridder en Tom Bosman. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk