Winterse BOB-campagne met boetes tot 16.000 euro en rijverbod tot 5 jaar voor wie positief blaast.

Het parket Halle-Vilvoorde zal tijdens de winterse BOB-campagne opnieuw streng optreden tegen bestuurders die betrapt worden op rijden onder invloed. “Iedereen die in de komende weken bij een alcoholcontrole 0,22 mg/l of meer blaast of onder invloed van drugs rondrijdt in de regio Halle-Vilvoorde, zal voor de politierechtbank van Halle of Vilvoorde worden gedagvaard”, aldus het parket.

“Rijden onder invloed blijft één van de grootste killers in het verkeer”, zegt procureur Carol Vercarre. “Spijtig genoeg maken nog niet alle bestuurders de klik om de autosleutels te laten liggen als ze een glaasje op hebben. Om die cultuur te veranderen willen we samen met alle partners blijven inzetten op sensibilisering en regelmatige controles zoals nu tijdens de eindejaarsperiode. We willen dat iedereen een fijne en veilige eindejaarsperiode beleeft, ook op de weg.”

De bestuurders die betrapt worden, zullen zich op themazittingen moeten verantwoorden voor de politierechtbanken in Halle en Vilvoorde. In Halle gaan de zittingen door op 18 en 25 maart 2024, in Vilvoorde op 25 en 26 maart 2024.

“We hechten veel belang aan deze themazittingen omdat we zo ook zichtbaarheid aan ons beleid geven en duidelijk maken dat rijden onder invloed of onder invloed van drugs onverantwoordelijk is en nooit kan”, gaat de procureur verder. “De bestuurders die in de fout gaan, riskeren een boete tot 16.000 euro en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar. In geval van recidive kan de rechter ook een alcoholslot of het opnieuw slagen voor examens of het slagen in medische en psychologische testen opleggen.”

Topartikels bij Goeiedag.be