Marc is al jaren gepassioneerd door Lego en brengt zijn creaties nu naar nieuwe Legowinkel in Teralfene

Onlangs opende in de Rozenlaan in Teralfene de nieuwe Legowinkel Best Brix. Zaakvoerder Marc Vannerum is al jarenlang gepassioneerd door de blokjes. Zo bouwde hij een heel dorp uit Lego en je kan er alle bouwpakketten ook meteen kopen.

Je komt ogen te kort als je Best Brix, de nieuwe Legowinkel in Teralfene, binnen stapt. Zaakvoerder Marc Vannerum bouwde er een heus Legodorp uit compleet met treinsporen, een winkelstraat, achtbanen en voetbalstadia. Het is het resultaat van jarenlang bouwen met de bekende gekleurde blokjes.

“Lego is altijd al mijn passie geweest. Dat is zoals bij iedereen begonnen toen ik nog kind was”, zegt Marc Vannerum (63). Jarenlang was hij zaakvoerder van het gelijknamige carrosseriebedrijf in Zellik. Daar klopte hij vele uren waardoor hij maar af en toe bezig kon zijn met zijn passie. “Vorig jaar besloot ik om af te bouwen en de zaak over te laten aan mijn zoon. Zo heb ik nu opnieuw meer tijd voor mijn passie Lego.”

Jarenlang bouwde Marc zijn collectie uit. Zo bouwde hij een levensgrote kerstman, maar ook de Eiffeltoren, de Titanic en het voetbalstadion Camp Nou bouwde hij na in Lego. “Die kerstman telt 35.000 blokjes, daar heb ik toch zo’n 250 uur plezier aan beleefd”, zegt de Legofan. “Ik ben altijd al een bezige bij geweest en wil niet in een zwart gat vallen. Daarom kwam ik op het idee om een Legowinkel op te starten.”

In het eerste deel van de winkel is de tentoonstellingsruimte waar Marc’s creaties doorheen de jaren te zien zijn. In het achterste deel kan je alle Legosets ook zelf kopen. Als kenner en liefhebber beschikt Marc dan ook over een heel groot aanbod. “Als er iets nieuw uitkwam, was ik altijd de eerste die het wou hebben. Hier kan je verschillende bouwpakketten van Lego en Duplo kopen, gaande van de kleine sets tot de echt grote met duizenden steentjes.”

Teralfene is natuurlijk geen grootstad als Brussel of Antwerpen waar nu al een Legowinkel te vinden is, toch denkt Marc dat de fans de weg naar zijn winkel gaan vinden. “Er zijn sowieso niet veel Legowinkels in Belgie. Ik ging zelf ook naar Nederland of Frankrijk om sets te kopen. Ik heb een breed gamma in de winkel en kan ook snel extra bestellingen plaatsen. Op termijn komt er ook een webshop. Het is een klein Legoland in Affligem”, lacht hij.

In oktober openden Marc en zijn vrouw Carina Carlier (61) hun nieuwe winkel. De tentoonstelling is altijd gratis te bezoeken en zal geregeld aangevuld worden met Marc’s nieuwste creaties. “Het is een nieuw verhaal dat ik start samen met mijn vrouw. Lego kan echt een verslaving en een passie worden. De tijd vliegt voorbij als je aan het bouwen bent”, zegt Marc. 

Daarom wil hij nu ook zo graag zijn passie delen met anderen. “Boven de winkel is er een grote ruimte waar ik op termijn verjaardagsfeestjes wil organiseren.  Maar ik wil er ook workshops geven voor scholen of kinderen met een beperking. Zij kunnen daar onder begeleiding zelf bouwen met Lego. Voor hen wil ik de ruimte zelfs gratis ter beschikking stellen. En ook een Legoclubje dat regelmatig samenkomt om te bouwen behoort tot de mogelijkheden.”

Best Brix (Rozenlaan 6, Teralfene) is open op woensdag- en vrijdagnamiddag, zaterdag de hele dag en zondagvoormiddag.

Topartikels bij Goeiedag.be