Wit-Gele Kruis opent verpleegpost in Merchtem

Om een antwoord te bieden op het sterk evoluerende zorglandschap opent het Wit-Gele Kruis drie nieuwe verpleegposten. In Vlaams-Brabant komen er twee, namelijk in Haasrode en Merchtem. De derde komt in Gent. De post in Merchtem opent begin oktober en komt zoals eerder al gemeld in het gebouw van De ELM in de Spiegellaan.

“Patiënten zowel jong als oud komen steeds sneller uit het ziekenhuis,” vertelt Ellen De Camps, directeur zorg van het Wit-Gele Kruis Vlaams-Brabant. “Het aantal aanvragen voor thuisverpleging zal dus alleen maar stijgen en we willen zo weinig mogelijk patiënten in de kou laten staan. Onze verpleegpost is een goed alternatief voor patiënten die liever niet thuis wachten op een verpleegkundige en zich nog goed kunnen verplaatsen. Doordat de verpleegkundige in de verpleegpost zelf niet op ronde moet, komt er bij ons als organisatie terug ruimte vrij om zwaar zorgbehoevende patiënten thuis te verzorgen.”

“We bereiden ons dus voor op de toekomst en zoeken oplossingen om patiënten blijvend de warme, kwalitatieve zorg te geven waar we als Wit-Gele Kruis voor staan,” aldus Wim Allemeersch, algemeen directeur Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen.

Patiënten kunnen in de verpleegpost terecht voor bepaalde verpleegtechnische zorgen zoals wondzorg, inspuitingen, bloedafnames en katheterzorgen (bv. poortkatheters spoelen). Ze kiezen zelf wanneer ze langskomen. De verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis hebben alle expertise in huis.

In de omgeving van Haasrode en Merchtem was nog geen verpleegpost van het Wit-Gele Kruis. Om ook daar tegemoet te komen aan een toenemende vraag naar (thuis)verpleging, opende het Wit-Gele Kruis er twee verpleegposten. In totaal zijn er nu 14 verpleegposten verspreid over de hele provincie Vlaams-Brabant. Zo wil het Wit-Gele Kruis de verpleegposten nog beter bereikbaar maken door de afstand voor patiënten naar de dichtstbijzijnde verpleegpost kleiner te maken.

Verpleegpost Merchtem: Spiegellaan 34, 1785 Merchtem

Meer informatie over alle verpleegposten: www.witgelekruis.be/verpleegpost

(eb)

Topartikels bij Goeiedag.be