Merchtem United stelt spelers én een nieuwe ploeg voor!

Je moet het doen, net de promotie naar 3de provinciale gevierd hebben en een dikke week later al een spelersvoorstelling houden, op de koop toe gevolgd door de aankondiging dat er ook een tweede ploeg bij komt! Wie doet beter? Lokaal Miereghemhof zat op donderdag 25 mei dan ook afgeladen vol met spelers en sympathisanten, zelfs burgemeester Maarten Mast kwam een kijkje nemen!

Guy De Coster en Katrien Van Den Borre bepalen het sportieve beleid. “De B-ploeg die zal uitkomen in 4de provinciale is de complete U21-groep van KHO Wolvertem Merchtem,” vertelt Guy. “Met het A-team erbij zitten we om en bij de vijftig spelers. De ploeg in P3 zal geleid worden door Gunther Carleer, die overkomt van Steenhuffel B. Hij is een jonge trainer en gaf in het verleden al blijk te kunnen omgaan met jonge voetballers. Voor hem is het eveneens een leuke uitdaging na jaren een B-ploeg onder de hoede te hebben gehad. Hij wordt hier herenigd met Joël Van den Driessche, die zijn assistent wordt. Kristof Vereeken gaat de keepers trainen.”

“Van de ploeg van dit seizoen vertrok enkel doelman Kevin Caluwé. Voor die positie strikten we met Fabio Van Den Bossche(Olsa Brakel) echter een klasbak, die hier nu samen zal spelen met zijn broer Silvio. Met Florim Aqifi (Asse-Terheide), Marnick Fiesack (Steenhuffel), Iben Sfez (Rumst), Sven Van Steenwinckel (Opdorp) en Robin Van Buggenhout (vrije speler) haalden we toch enkele gerichte versterkingen binnen. Iedereen start op gelijke voet.”

Fabio Van Den Bossche, voorzitter Niki De Proft en Silvio Van Den Bossche

De Coster ontvouwde ook het driejarenplan van Merchtem United. “Het komende seizoen mikken we op een plaats tussen vijf en tien want alles daar onder ruikt naar degradatievoetbal. Maar we willen dit doel op een gezonde manier bereiken, zonder financieel gekke dingen te doen. Het tweede seizoen viseren we de eerste kolom en daarna hopen we eens te kunnen mee te dingen voor promotie.”

Van links naar rechts: Joël Van den Driessche, Niki De Proft, Katrien Van Den Borre, Gunther Carleer en Guy De Coster

“Voetbal is al een feest in Merchtem want dat zagen we de voorbije weken. Terug met plezier naar de matchen gaan kijken met in het thuiskamp spelers die voor 95% allemaal in Merchtem wonen! De P4, moet een opstap worden naar een hogere reeks. Wij zijn klaar met ons huiswerk, enkel een trainer voor de B-ploeg is er nog niet.”

Op het gemeentelijk sportcomplex Dooren zal er ook plaats moeten gemaakt worden voor MU. “We zouden graag een gans veld hebben op dinsdag- en donderdagavond en hopen dat dat lukt. Voor de competitiematchen spelen we ofwel met beide teams thuis op zaterdagavond of wisselen A en B elkaar af.” ‘Football is Coming Home,’ in Merchtems, als het dat al niet was! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be