Ophokplicht in verschillende gemeenten na vaststelling vogelgriep

In een pluimveebedrijf in Baardegem (Aalst) werd vogelgriep vastgesteld. Dat is niet gevaarlijk voor de mens, maar wel heel besmettelijk voor vogels.

De dieren werden geruimd, maar er werd een beschermingszone met een straal van 3 kilometer en een bewakingszone met een straal van 10 kilometer rond het getroffen bedrijf ingesteld. In deze gebieden gelden strikte maatregelen die terug te vinden zijn op de website van het FAVV. Er wordt dus ook voor gemeenten Asse, Dilbeek, Liedekerke, Ternat, Opwijk, Merchtem en Affligem gevraagd om in de afgebakende gebieden het pluimvee op te hokken of minstens af te schermen om contact met wilde vogels te vermijden.

De ophokplicht duurt voorlopig één maand en wordt daarna geëvalueerd.

Topartikels bij Goeiedag.be