Voetbalnieuws: Asse-Zellik A haalt uit

Ontgoocheling bij Pepingen-Halle A dat in eigen huis niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen rode lantaarn Beerschot B. Pepingen-Halle A blijft dertiende in tweede klasse B. In derde nationale A kon HO Wolvertem-Merchtem mits een zege tegen Roeselare-Daisel naar de linkerkolom springen maar de West-Vlamingen toonden zich efficiënter in de zone van de waarheid en wonnen met 1-3. Volgende speeldag wacht de moeilijke trip naar leider Voorde-Appelterre.

In eerste provinciale loopt koploper Fenixx A uit op de concurrentie. Dankzij een 1-2 zege op het veld van VK Liedekerke A bedraagt de voorsprong op Bierbeek A zes punten. Mazenzele-Opwijk A ging op eigen veld stevig onderuit tegen VK Linden A met 0-3 maar blijft wel derde. De degradatietopper tussen BOKA United A en KSC Grimbergen eindigde in het voordeel van de thuisploeg. BOKA United A won met 2-1 en klimt naar de 12de plek. Voor KSC Grimbergen A worden de zorgen groter.

In tweede provinciale A toonde Asse-Zellik A zich op bezoek bij Groot-Dilbeek A heer en meester. Het haalde stevig uit met 1-4 en verstevigt zijn vijfde plaats. KFC Meise A hield Beersel-Drogenbos A op een 0-0 gelijkspel en blijft achtste. Zaterdagavond won Kester-Gooik A de derby van Leeuw-Brucom A met 3-1 en hijst zich in de stand naast Leeuw-Brucom A op een gedeelde negende positie. Onderaan verloor Herne A met 3-2 van Wemmel A en doet daarmee een enorme slechte zaak in de degradatiestrijd.

Weinig verrassingen in derde provinciale A waar de top vijf foutloos acteerde. Leider Oetingen behaalde een moeizame 3-2 zege tegen Kobbegem. Lennik A zette Negenmanneke met 1-3 opzij. Toekomst Relegem versloeg Rhode-De Hoek B met 2-0. Dezelfde score tussen Schepdaal A en Pepingen-Halle B. Zaterdagavond won Zuun A met 1-3 van Boka United B. Onderaan stuntte Eizeringen A. Het won met 2-4 van Terheide A maar blijft wel laatste met tien punten.

In vierde B blijft Merchtem United op kop. Het won met 1-2 van SK Steenhuffel B en behoudt twee punten voorsprong op Boskant Peizegem dat Terheide B versloeg met 3-0. Mazenzele-Opwijk B kon uitzonderlijk niet winnen. Tegen Londerzeel United B bleef het steken op een 0-0 gelijkspel.