Burgemeesters willen algemeen verbod op vuurwerk.

De meeste Vlaamse burgemeesters willen vuurwerk definitief verbieden. Dit is het gevolg van de vele incidenten tijdens oudejaarsnacht. Daarbij werd  op verschillende plaatsen illegaal vuurwerk afgestoken en werden er zelfs hulpdiensten belaagd met vuurpijlen.

De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG), vindt dat het genoeg is geweest en pleit voor een totaal verbod op vuurwerk. Desondanks alle preventiecampagnes  blijft het gebruik van vuurwerk toenemen. Daarom wil men alle particuliere gebruik en verkoop van vuurwerk nu bij wet verbieden. Ondanks een verbod in de meeste gemeenten waren er ook in onze regio opnieuw heel wat incidenten. Bovendien neemt het gebruik van vuurwerk jaar na jaar nog toe. Tijdens oudejaar vielen er opnieuw verschillende gewonden en werden hulpverleners en politie belaagd met vuurpijlen. Voor het VVSG moet hier perk en paal worden aangesteld.

Topartikels bij Goeiedag.be