Inwoners Lennik kunnen binnenkort naar recyclageparken Ternat en Roosdaal

Intradura wil een proefproject opstarten met de gemeenten Lennik, Roosdaal en Ternat. Bedoeling is dat de inwoners van Lennik gebruik kunnen maken van de recyclageparken van Ternat en Roosdaal waardoor ze niet meer naar Pepingen hoeven te rijden. Vanaf 2 januari zou Intradura starten met dat proefproject. “Deze samenwerking zorgt voor een ruimere dienstverlening, goedkopere tarieven, hogere kostenefficiënte en reductie van CO2-uitstoot. Het zou van slecht bestuur getuigen om dit niet doen. Een evaluatie zal na 6 maanden volgen om eventuele bijsturingen te doen”, klinkt het. “Concreet zullen inwoners van Lennik niet meer naar het containerpark van Pepingen moeten, maar zullen ze ook terechtkunnen in de recyclageparken van Ternat en Roosdaal. Ook inwoners van Ternat zullen in Roosdaal terechtkunnen en omgekeerd. Het recyclagepark van Ternat zal minder geopend zijn. Normaal gezien is containerpark van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 14 uur tot 19 uur en op zaterdag van 10 uur tot 17 uur. Volgens het proefproject zal het recyclagepark op woensdag een half uur later openen en blijven de deuren op donderdag gesloten. De regeling voor Roosdaal is niet geweten. Er wordt ook een minimumkost van tachtig cent bij de betalende fracties ingevoerd. 

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws