Inbraakgolf teistert politiezones AMOW, KLM en Grimbergen.

Onze regio kampt momenteel met een ware inbraakplaag.

Veertien woningen in Merchtem werden de afgelopen dagen het slachtoffer van ongewenst bezoek. In dertien van de gevallen bleek de inbraak ook succesvol. Fred Scrayen van de politiezone AMOW heeft het over een opvallend hoog cijfer en schrijft dit mogelijk toe aan een rondtrekkende dadergroep.

Ook in de politiezone Grimbergen is er sprake van meerdere diefstallen afgelopen weekend. In totaal een tiental. Tijdens de eindejaarsperiode zijn er traditioneel meer inbraken maar dit cijfer is ook in de politiezone Grimbergen opmerkelijk.

De politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise (KLM) noteert ook een stijging van het aantal inbraken. Als is het in deze zone minder uitgesproken. De politie voorziet er alvast in extra toezicht met anonieme voertuigen.

De politiezones roepen op om extra alert te zijn. Indien mensen iets verdacht zien, vragen we hen om 101 of 112 te bellen. Commissaris Fred Scrayen (AMOW) wil de mensen er aan herinneren dat iedereen gratis preventie-advies kan krijgen voor advies voor een inbraakveilige woning.

Topartikels bij Goeiedag.be