Lingeriewinkels zamelen oude lingerie in voor het goede doel

Acht jaar geleden was Lingerie Ghislaine uit Asse een van de trekkers van de actie waarbij oude bh’s ingezameld werden voor het goede doel. Ook dit jaar kan je in november oude, nog bruikbare bh’s inleveren ten voordele van Wereld Missie Hulp.

Oude maar nog bruikbare bh’s belanden nog te vaak onderaan in de kast terwijl deze perfect nog een tweede leven kunnen hebben. Dat bedachten enkele lingeriewinkels acht jaar geleden ook al en dus werd er een inzamelactie op poten gezet. Lingerie Ghislaine op het Kerkplein van Asse was acht jaar geleden een van die trekkers. “Het doel is om zoveel mogelijk oude maar nog draagbare lingerie in te zamelen. Via Wereld Missie Hulp komt dat dan terecht bij vrouwen voor wie het moeilijker is om zich kwaliteitsvol ondergoed aan te schaffen. Kwaliteitsvolle lingerie is voor veel vrouwen een luxe. Het draagt niet enkel bij tot het comfort, maar vaak ook tot een beter zelfbeeld van vrouwen”, legt Mieke Vanderroost van Lingerie Ghislaine uit. 

Tijdens de eerste editie werden er nog zo’n 15.000 bh’s ingezameld en ondertussen doen al 98 lingeriewinkels mee aan de actie. Van 1 tot en met 30 november kan je bij de deelnemende zaken terecht om je oude bh’s te doneren. In ruil krijg je een bon van tien euro die je kan besteden bij een volgende aankoop. De opbrengst van die verkoop gaat rechtstreeks naar de projecten van Wereld Missie Hulp in het Noorden en Zuiden. De actie ‘vrouwen ondersteunen vrouwen’ wordt mede gedragen door Fedelin, de lingerie organisatie.

De actie is geïnspireerd op het Oxfamproject ‘The Big Bra Hunt’ dat eerder in Groot-Brittannië liep. “We horen in onze winkels vaak  dat heel wat vrouwen nog goed bruikbare bh’s in de kast liggen hebben die ze niet meer dragen. Dit kan zijn omdat hun maat ondertussen is veranderd of omdat ze de lingerie niet meer mooi vinden. In plaats van dit ondergoed stof te laten vergaren in het hoekje van de kast, willen wij er andere, minder begoede vrouwen een plezier mee doen. Want mooi en goed ondergoed kan zoveel doen voor een vrouw”, aldus Mieke Vanderroost van lingeriezaak Lingerie Ghislaine.

Andere deelnemende winkels in de regio zijn Lingerie Krislyne in Dilbeek, Lingerie Laho in Opwijk, Lingerie Valentijn in Merchtem en Lingerie SensuEll in Affligem.

Topartikels bij Goeiedag.be