Eddy en Josée vierden gouden huwelijksjubileum

Wie Eddy Cooremans zegt, en in dezelfde adem ook zijn vrouw Josée Van Den Broeck, zegt frieten. Beiden zijn immers ontegensprekelijk verbonden met de frietcultuur en zij vierden op 18 november hun gouden jubileum. Niet dat ze in die vijftig jaar alleen maar met het lievelingsgerecht van de Belg bezig waren, maar ze hielden toch wel een kwarteeuw de frituur ’t Sas open in Humbeek.

Toen ze daarmee stopten bleven ze zich inzetten voor de Belgische frietcultuur en zelfs tot in Azië waren ze van de partij om die goudgele aardappelstaafjes te promoten. De ideale ambassadeurs van de Belgische aardappelindustrie en Eddy zelf is van alles wat rond frieten hangt bezeten. Hij schreef er een boek over en verzamelt elk item dat er maar enigszins verband mee houdt. Ondertussen heeft hij een geweldig archief opgebouwd waarin ook alles over de gemeente Merchtem een plaatsje krijgt. En Josée die ziet het allemaal graag gebeuren en moet soms meer dan één keer roepen dat het eten klaar is.

Op 18 november 1972 trouwden ze dus. “Ik weet het nog goed, het was toen autoloze zondag,” vertelt Eddy. “De voetbalcompetitie was daardoor afgelast al speelde de nationale ploeg een dag later de derby tegen Nederland. Door die afgelasting waren ook al mijn ploegmaats van KHO Merchtem op het trouwfeest aanwezig.” Dat Eddy voetballer was mag evenmin vergeten worden. Hij, de keiharde verdediger ook “de zwetten” genoemd, wordt nog altijd lyrisch als hij over die periode vertelt. Eddy is lid van Heemkring Soetendaelle en hielp daar mee aan de realisatie van het naslagwerk over de roemrijke club die Hoger Op wel was.

Vrijdag 18 november nodigde het gouden paar de buren uit en een dag later was het gezellig tafelen met de familie. Eddy en Josée kregen twee dochters, Veerle en Sara, en tellen ondertussen ook vier kleinkinderen.

Stripverhalen van Nero worden steevast afgesloten met een wafelenbak maar wees zeker dat er in de Galgestraat meestal frieten aan te pas komen! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be