Politie rijdt drugsdealer klem na achtervolging

Patrouilleploegen van politiezone TARL hebben zondagavond omstreeks 23 uur een voertuig aan de kant gezet ter hoogte van de Poelkstraat in Roosdaal. In het voertuig werd drugs, lachgas en een grote som cash geld aangetroffen.

Een politiepatrouille merkte zondagavond een voertuig op dat aan hoge snelheid naderde en waarvan enkel de standlichten in werking waren. Het voertuig negeerde de signalen van de achtervolgende patrouille maar werd finaal klemgereden op de Poelkstraat.

Na controle werden diverse gebruikershoeveelheden cannabis en hasj aangetroffen alsook een fles lachgas, ballonnen en een grote som cash geld waarvoor de twee inzittenden, die woonachtig zijn in Roosdaal en Ninove, geen eenduidige verklaring konden geven.

“De bestuurder testte positief op drugs en legde tijdens de controle het rijbewijs van diens broer voor. Een van de inzittenden schond probatievoorwaarden die eind 2021 waren opgelegd in het kader van drugsfeiten”, laat de lokale politie nog weten. 

Er werden processen-verbaal opgesteld voor het verkopen van verdovende middelen, drugs in het verkeer, rijden zonder geldig rijbewijs, witwassen, niet-naleving voorwaarden en aanmatiging van naam. Een van de betrokkenen werd maandag al voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter.

Topartikels editie Ninove-Dender