Update coronacijfers: aantal covidpatiënten op intensieve blijft fors stijgen. Vandaag nieuwe maatregelen

Op intensieve zorgen blijven de cijfers snel stijgen. Het gemiddelde aantal covidoverlijdens per dag gaat ook verder de hoogte in. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames is de voorbije dagen merkelijk vertraagd.

Tussen 26 november en 2 december werden dagelijks ook 318 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 4 procent. In totaal liggen er nu 3.707 patiënten in het ziekenhuis (+7 procent op weekbasis), van wie er 821 intensieve verzorging nodig hebben (+23 procent). 411 covidpatiënten liggen in een kunstmatige coma aan de beademing.

Ook het aantal sterfgevallen blijft toenemen. Tussen 23 en 29 november overleden er dagelijks gemiddeld 44 mensen aan de gevolgen van COVID-19, 23 procent meer dan een week voordien. In totaal zijn er in België al ruim 27.072 coronaoverlijdens te betreuren.

Topartikels bij Goeiedag.be