Voetbaloverzicht: Knappe thuiszege HO Wolvertem-Merchtem

De eerste zege voor HO Wolvertem Merchtem is een feit. In eigen huis ging Sint-Niklaas met 3-1 voor de bijl. Deugddoende en vooral broodnodige zege tegen een concurrent onderin. In eerste provinciale maakte Borght-Humbeek A na drie opeenvolgende zeges opnieuw kennis met een nederlaag. Out-Hoegaerden A toonde zich een maatje te groot en won met 4-0. BOKA-United A pakte op het veld van Veltem A zijn tweede zege van het seizoen. KSC Grimbergen A is na de 1-2 nederlaag tegen Houtem-Oplinter A afgegleden naar de 12de plaats. Wambeek-Ternat A won verleden week van Bertem-Leefdaal A en trok die lijn door dit weekend. Het won met 3-0 van Huldenberg A en springt naar de 10de plaats in het klassement.

Pletwals Mazenzele-opwijk A

In tweede provinciale B geraakt de motor van Asse-Zellik A maar moeilijk op gang. Op het veld van Herne A bleef het andermaal steken op een 0-0 gelijkspel. Bij Mazenzele-Opwijk A dendert de trein wel stevig voort. Deze keer werd er komaf gemaakt met KFC Meise A. De thuisploeg, dat nog steeds wacht op de aanstelling van een nieuwe hoofdcoach, ging met 2-4 onderuit. Mazenzele-Opwijk A staat na zes speeldagen op een knappe tweede plaats. Groot-Dilbeek A won met 0-2 van Schepdaal A en vervolledigt de top drie. Zaterdagavond won Kester-Gooik A met 2-1 van rode lantaarn Galmaarden.

Gelijkspel Toekomst Relegem

In derde D was Itna Itterbeek niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld van leider Beersel-Drogenbos A. Meer nog, het incasseerde maar liefst negen goals en droop met het schaamrood op de wangen af. Eizeringen won met 2-4 van Asse-Ter-Heide A en komt in de stand op gelijke hoogte met Toekomst Relegem dat in eigen huis niet verder geraakte dan een gelijkspel tegen Hekelgem. Kobbegem ging met 3-1 onderuit op bezoek bij Pepingen-Halle B en valt uit de top vijf. Volgende week staat de derby tussen Kobbegem en Asse-Terheide A op het programma en ontvangt Vlezenbeek de buren van Itna Itterbeek.

In vierde provinciale F noteren we de eerste overwinning voor Boskant Peizegem. Merchtem Utd dikte na de 1-5 zege op het veld van Essene zijn seizoenstotaal aan en blijft tweede. Mazenzele-Opwijk B won met 2-1 van BOKA United B en nadert tot op één punt van BOKA. Volgende speeldag is het uitkijken naar de topper tussen Merchtem Utd en Juve Mollem.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland