Reuzenaronskelk staat opnieuw in bloei in de Plantentuin

In de Plantentuin van Meise staat opnieuw een reuzenaronskelk in bloei. Het is de veertiende keer dat de plant in bloei komt te staan, en ook al de tweede keer dit jaar. De plant meet twee meter en achttien centimeter en is bekend voor de typische ‘lijkgeur’ die de bloem verspreidt.

Om 14.30 uur vrijdag begon de ‘bloem’ van de reuzenaronskelk te openen. De bloei duurt slechts een kleine 48 uur, dus wie de plant wil gaan bezichtigen, moet er snel bij zijn. Ook op vlak van geur is de bloei bijzonder. De bloem verspreidt een karakteristieke geur van rottend vlees die bedoeld is om bestuivende insecten aan te trekken in haar omgeving. Ook een tweede reuzenaronskelk staat op het punt om te gaan bloeien in de Plantentuin van Meise.

Er wordt verwacht dat die plant zich in de loop van volgende week zal openen. Bezoekers zijn welkom om de bloeiende reuzenaronskelk te komen bekijken, vrijdag nog tot 18 uur en tijdens het weekend van 10 uur tot 18 uur.

Foto: Plantentuin Meise

Topartikels bij Goeiedag.be