Delhaize verandert zijn naam in Belhaize.

Om extra in de verf te zetten dat Delhaize op en top Belgisch is en meer dan ooit de kaart van Belgische producten trekt, verandert de winkelketen met hoofdzetel in Kobbegem (Asse) bij wijze van stunt een maand lang van naam. Delhaize wordt in mei Belhaize.

Belhaize koopt jaarlijks voor 3 miljard producten aan bij 1.600 Belgische leveranciers. het is de bedoeling om dat assortiment in de toekomst verder te blijven uitbreiden.

Sinds het begin van de coronacrisis is de populariteit van Belgische producten nog nooit zo hoog geweest. De vraag naar Belgische producten is in 2020 zelfs met meer dan 15 % is gestegen,

Maar liefst 70 % van het assortiment in een Delhaizewinkel is vandaag van Belgische origine. Delhaize wil haar 1.600 Belgische leveranciers bedanken door Delhaize een maand lang om te toveren tot Belhaize.

Topartikels bij Goeiedag.be