Landelijke Gilde wil wijk Verbrande Brug vol zonnebloemen

Zon brengen in de wijk. Dat is de opzet van de Landelijke Gilde Verbrande Brug met haar grootschalig zonnebloemproject. Alle 1.100 woonsten krijgen een envelop met een tiental zonnebloemzaadjes in de bus.

De bewoners en de schoolkinderen worden opgeroepen om deze massaal in hun voor- of achtertuin te zaaien op een zichtbare plek. Op de belangrijkste invalshoeken van de wijk werden alvast spandoeken geplaatst om inwoners te sensibiliseren. En ook de lagere school van VBS De Ankering werd in het project betrokken.

“Zonnebloemen brengen leven in ons dorpsbeeld en zorgen voor een natuurlijke dynamiek”, zegt bestuurslid Jan De Kinder. “Je kan ze planten in je voortuin, gemeenschappelijke tuin of groentetuin. Op die manier brengen we zon in het dorp. En daarna kan je ze ook nog gebruiken voor je eigen frituurolie of ze verwerken in een voederbol voor de vogels.”

De vijf deelnemers met de hoogste zonnebloem ontvangen een gratis etensbon voor de Oogstfeesten van de Landelijke Gilde in augustus. Je dient hiervoor de juiste hoogte van je zonnebloem te melden aan voorzitter Patrick Vertongen via e-mail (patrick.vertongen@skynet.be) of een briefje naar Beukendreef 33, 1850 Grimbergen uiterlijk tegen 1 augustus. Op basis van deze informatie, zal de jury nog ter plaatse komen nameten. Het komt er dus op aan om één van de hoogste zonnebloemen te hebben. Er wordt slechts rekening gehouden met één bloem per woning.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise