Politiezone TARL voert controles corona-maatregelen opnieuw op.

Op vraag van de overheden en sinds de verstrenging van de corona-maatregelen werd ook de handhaving in de politiezone TARL opnieuw opgedreven.        

De noodzaak aan handhaving blijkt uit onderstaande tussenkomsten. Burgers kunnen zowel verdachte handelingen, personen of voertuigen als inbreuken op de corona-maatregelen melden via het 101-noodoproepnummer. Deze tussenkomsten beogen toezicht op de naleving van de overheidsmaatregelen en het minimaliseren van het aantal besmettingen. Onze politiemedewerkers doen dit met gevaar voor hun eigen gezondheid en die van hun naasten. Overtreders werken het aantal besmettingen enkel maar in de hand en belasten onnodig de zorghulpverlening door dokters en in de ziekenhuizen.         

Evalueer of je handelingen verspreiding van het virus in de hand kunnen werken. Zo ja, stel ze uit of voer ze niet uit. Consulteer https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/  of raadpleeg de infonummers bij twijfel: 0800 14 689.         

Weekoverzicht: maandag 8 maart 2021 tot en met vrijdag 12 maart 2021      
Op dinsdag 9 maart werd ter hoogte van de Brusselbaan in Affligem 1 persoon geverbaliseerd omwille van het niet naleven van de avondklok.    

Op donderdag 11 maart werden ter hoogte van de Morettestraat in Ternat 4 personen geverbaliseerd omwille van het niet naleven van de avondklok alsook voor het niet naleven van de afstandsregels n.a.v. een bijeenkomst op een parking.  

Weekendoverzicht: zaterdag 13 maart 2021 tot en met zondag 14 maart 2021      
Op zaterdag 13 maart werd in de Nijverheidszone “Begijnenmeers” te Liedekerke 1 bestuurder geverbaliseerd voor het niet naleven van de avondklok. 

Op zondag 14 maart werden ter hoogte van de Affligemsestraat te Liedekerke 3 personen geverbaliseerd voor het niet naleven van de avondklok.  
Ter hoogte van de Stationsstraat in Liedekerke werden 6 personen geverbaliseerd voor het niet naleven van het samenscholingsverbod nadat 5 aanwezigen niet op het adres bleken ingeschreven te zijn. 

Ter hoogte van de Assesteenweg in Ternat werden 2 personen betrapt op het niet naleven van de avondklok. 

Topartikels bij Goeiedag.be