Opwijkse baby mishandeld in Moorsel

Het is intriest en staat vooraan in het nieuws: een 10 maanden oude baby werd door de onthaalmoeder dusdanig mishandeld dat hij een levensreddende operatie nodig had. Het gaat om een tien maanden oud jongetje dat met zijn zusje van drie naar een onthaalmoeder in Moorsel ging. Toen zij hun kinderen gingen ophalen merkten de ouders dat de baby niet meer normaal reageerde. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht en werd aan de hersens geopereerd. Het kindje vecht nog voor zijn leven in de afdeling Intensieve Zorgen.

Het drie jaar oude zusje was bij dezelfde onthaalmoeder en vertelde achteraf dat die haar broertje met geweld in zijn bedje had gesmeten. Blijkbaar was dit niet de eerste keer dat het kleine hummeltje door de onthaalmoeder zeer brutaal werd behandeld. De onthaalmoeder werd aangehouden, voor de onderzoeksrechter geleid en weer vrijgelaten onder zeer strikte voorwaarden.

Ondertussen heeft Kind en Gezin de vergunning van de bewuste onthaalmoeder ingetrokken. Voor de andere kindjes die er werden opgevangen, wordt een oplossing gezocht. De ouders zouden ondertussen van plan zijn een klacht met burgerlijke partijstelling in te dienen. Wanneer de schuld van de onthaalmoeder wordt vastgesteld zal zij ongetwijfeld door het gerecht gestraft worden. De onthaalmoeder zou ondertussen de feiten bekend hebben, zo melden de kranten van DPG Media.

Topartikels bij Goeiedag.be