ZEB maakt al zijn winkels inclusief

In de 71 winkels van ZEB wordt groeiend aandacht besteed aan inclusief winkelen. Onder de slogan “ZEB for Everyone” en met de medewerking van de vzw’s Hart voor Handicap en Inter werd een onderzoek gedaan naar het welbevinden van mensen met een beperking tijdens het winkelen.

CEO Luc Van Mol: “Uit het succes van onze private (winkel enkel open voor de aanvragers) en personal shopping (klant krijgt een personal shopper) maakten wij de bedenking dat mensen met een beperking recht hebben op een kwalitatieve shopbeleving”. (lees verder onder de foto)

ZEB paste daarop de infrastructuur van zijn winkels aan waar dat nodig was: ruime parkeerplaatsen voor mensen met een beperking, aangepaste pashokjes en wc’s, ruime gangen tussen de rekken, makkelijke toegang tot de winkels en nog zoveel meer.

Zo is er in elke winkel een paskamer met een ‘hulpknop’ waarmee je om bijstand kan vragen. Ook kreeg het personeel extra opleiding om mensen met een beperking op een efficiënte maar toch discrete manier bij te staan. Daarnaast stapt de winkelketen in een pilootproject om jobstudenten met een beperking werkervaring te geven.

Om het project ZEB for Everone te introduceren, krijgen mensen met een beperking een bon van 20 euro bij een aankoop van 100 euro.

Meer weten over ZEB? Surf naar www.zeb.be

Topartikels bij Goeiedag.be