Volleybal: Lindemans Aalst gaat internationaal (en Goeiedag ook)

Volley Lindemans Aalst het vroegere Asse-Lennik speelde in Polen de eerste ronde van het champions league tornooi in het Poolse Kędzierzyn-Koźle. Lindemans Aalst trad aan met een erg jonge ploeg tegen een paar van de sterkste ploegen van Europa.

Waar de eerste tegenstander Fenerbahçe İstanbul nog een vijfde (golden) set nodig had om uiteindelijk het laken naar zich toe te halen, was Aalst kansloos tegen de twee Poolse toppers. Het Poolse volleybal levert niet voor niks de sterkste ploegen in Europa. Aalst moest tweemaal de duimen leggen met 0-3, eerst tegen PGE Skra Bełchatów en daarna ook tegen Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle.

Toch ziet CEO Pascal De Bels een positieve kant aan de Poolse expeditie: “Onze ploeg, die vooral bestaat uit jongeren, mikt op een groeiparcours en kon op deze manier kennis maken met volleybal van het allerhoogste niveau. Dat is een enorme ervaring waaruit we alleen maar kunnen leren”.

Er komt nog een tweede ronde in Bełchatów (opnieuw in Polen) van 26 tot 28 januari. Tijdens de wedstrijden die op Sporza werden uitgezonden, kwam de reclame van Goeiedag, dat Lindemans Aalst sponsort, ruim in beeld.

Topartikels bij Goeiedag.be