Noordrand: het gaat de goede kant op

De cijfers van de nieuwe covid besmettingen in de noordrand van Brussel gaan de goede kant op. Wij hebben voor u een grafiekje gemaakt met de cijfers voor Asse, Dilbeek, Grimbergen, Meise, Merchtem, Opwijk en Wemmel.

Hieruit leren we dat er op 5 november (cijfers voor woensdag 4 november) een duidelijke piek was maar dat het er sindsdien duidelijk gunstiger uitziet. Enkel Opwijk kende nog een opstoot, waarschijnlijk betreft het hier de vastgestelde besmettingen in WZC De Oase.

Vilvoorde, Dilbeek, Grimbergen, Wemmel en Asse (gemeenten die aan het Brussels Gewest grenzen) komen van verontrustend hoge cijfers weer in rustiger vaarwater.

Ook in de ziekenhuisopnames zien we een voorzichtige vertraging. Het effect van het dalende aantal besmettingen zal zich hier over een paar weken beter laten gevoelen. In het UZ van Jette worden nog 24 patiënten verzorgd op Intensieve Zorgen, 19 van hen worden invasief beademd. (lees verder onder de grafiek van het UZ)

De cijfers moeten ons aanmoedigen om de veiligheidsmaatregelen zonder te verslappen aan te houden. Samen kunnen wij dit hardnekkige virus een halt toeroepen.

Topartikels bij Goeiedag.be