Erembald-Kravaal Happening brengt meer dan 700 wandelaars op de been

Op zondag 11 oktober werden de wandelpaden rond het Kravaalbos door meer dan 700 wandelaars lustig verkend. Zowel wie er voor de eerste keer kwam als doorwinterde wandelaars die het bos al goed kennen, konden langs uitgestippelde routes individueel of met een gids op pad om bij te leren over de troeven van het bos en de omgeving. Er waren verschillende thema’s zoals ‘Ontdek het Kravaalbos’, natuur of biodiversiteit. Andere gidsen brachten geïnteresseerden alles bij over het rijke hopverleden van de streek of de wereld van wilde kruiden.


Met de Happening zet het project ‘Landschap van Erembald tot Kravaalbos’ het mooie, gevarieerde landschap van de regio in de kijker. Al sinds 2013 zet het project zich samen met verschillende partners in voor allerlei realisaties op het vlak van natuur, landschap, recreatie en erfgoed. Tijdens een infomarktje konden deelnemers voor of na de wandeling kennismaken met de betrokken partners en hun werking. Bovendien verkochten verschillende lokale producenten er hun zelfgemaakte producten zoals honing, kaas, fruit(sappen) en bier. Ondanks een bui hier en daar konden ze op heel wat interesse rekenen!


Officiële ondertekening

Het evenement startte met de ceremoniële ondertekening van de verlening van het strategisch project ‘Landschap van Erembald tot Kravaalbos’. Liefst negen partners werken aan het projectgebied van ‘Landschap van Erembald tot Kravaalbos’. Allen leggen zij hun stukje van de puzzel samen met de betrokken actoren. De provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, de stad Aalst en de gemeenten Affligem, Asse en Opwijk zetten zich samen in om de uitdagingen in het openruimtegebied aan te pakken, met ondersteuning van de Regionale Landschappen Schelde-Durme, Pajottenland & Zennevallei en Brabantse Kouters.

Topartikels bij Goeiedag.be