Voormalig politiecommissaris Frans Keppens overleden

Onze redactie vernam het overlijden van voormalig commissaris van de politie Frans Keppens. Hij overleed afgelopen vrijdag op 83-jarige leeftijd. Frans Keppens was de laatste commissaris van de gemeentepolitie in Asse. Hij werd in 2001 opgevolgd door huidig korpschef Kurt Tirez toen de politie hervormd werd tot de lokale politiezone AMOW.

Frans Keppens werd als tweede van tien kinderen geboren in april 1937 in Peizegem (Merchtem). Zijn tante Filipine betaalde zijn college Latijn-Grieks bij de paters Augustijnen in Kontich. In 1957 ging hij aan de slag als opsteller bij het Parket-Generaal bij het Hof van Beroep. Met zijn pas behaalde brevet van commissaris trad hij eind 1964 toe tot de politie van Brussel waar hij gauw opklom tot adjunct-commissaris.

In 1971 behaalde Keppens als werkstudent zijn licentiaat in de criminologie aan de RUG. Kort daarna werd hij tot commissaris benoemd in Asse. Van 1983 tot 1994 was hij nationaal voorzitter van de federatie van politiecommissarissen. Van 1977 tot 2000 was hij tevens als docent verbonden aan de Brusselse politieschool waar de twee handboeken die hij schreef de tand des tijds feilloos doorstonden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk