Corona cijfers gaan op en neer

De cijfers van besmettingen met het covid 19 virus gaan op en neer als een jojo. Zoals je weet zijn er twee cijfers, het absolute cijfer met het precieze aantal besmettingen en het cijfer van het aantal besmettingen per 100.000 inwoners.

Vlaams-Brabant

In Vlaams-Brabant zijn er 20 besmettingen in Leuven maar met iets meer dan 100.000 inwoners blijft de universiteitsstad net onder de alarmdrempel die op 20 besmettingen per 100.000 inwoners ligt. Vilvoorde (17 besmettingen), Dilbeek (15) en Asse (13) gaan wel over die drempel met respectievelijk 38, 35 en 39 besmettingen per 100.000 inwoners. Ook Meise (4) en Opwijk (3) zitten nipt over die drempel. In het Pajottenland lijkt alles weer onder controle nadat er in de voorbije weken een opstoot was geweest in Galmaarden en Gooik.

Denderstreek

In de Denderstreek zitten zowel Aalst als Denderleeuw en Ninove boven de drempel van 20 per 100.000. De laatste 7 dagen werden er in Aalst 25 nieuwe besmettingen genoteerd, 10 in Ninove en 5 in Denderleeuw.

Assen

Brussel kleurt dieprood op alle corona kaarten. De Brusselse vlek breidt zich uit richting de Denderstreek (via Asse en Opwijk) en richting Mechelen-Antwerpen (via Vilvoorde, Grimbergen en Meise).

Ziekenhuizen

Het aantal opnames voor corona in ziekenhuizen is de laatste dagen weer langzaam gestegen. In het AZ in Jette werden ook nieuwe covid patiënten overgebracht naar de intensieve zorgen.

Topartikels bij Goeiedag.be