Slimme oplossing voor ontsmetten winkelkarretjes

In moeilijke economische tijden komt het er op aan slim en innovatief te zijn. Dat is het minste dat je kan zeggen van het project van Jan Van Hove en Tim Pijpen (inderdaad, zoon van). Zij bedachten een automatisch systeem om winkelkarretjes én de handen van de klant te ontsmetten. Jan en Tim komen uit de sector van de evenementen met Nextar Entertainment. Zij zijn in de zomer vooral te vinden op festivals. Maar nu zowat alles is afgelast gingen zij aan het denken om nieuwe paden te bewandelen. Zo ontwierpen zij Clean Cart, een systeem dat winkelkarretjes en de handen van de kopers ontsmet met een biologisch product.

Terwijl Jan het procedé toont aan Philip Van den Driessche en  Evelyn Leys van Gardencenter Wemmel, geeft Tim tekst en uitleg: “Het ontsmetten van winkelkarretjes zal nog een hele tijd verplicht zijn. Vandaag moeten kleine zelfstandigen en grote ketens personeel inzetten om dat te doen. Met ons systeem kan de klant dat zelf doen zonder dat hij of zij daar moeite moet voor doen. Clean Cart vernevelt het ontsmettend product en klaar is kees. Ons systeem is gloednieuw en zeer efficiënt. Voor de productie van onze apparaten werken we met samen met mensen uit de entertainment sector die momenteel zonder werk zitten”.

Jan en Tim bieden veiligheid aan winkeliers, kappers en mensen die nauw contact hebben met hun klanten. Ze hebben mondmaskers, wanden, schermen, facehields en sprays in voorraad. “Bij ons staat veiligheid van de professioneel en van zijn klanten hoog aangeschreven”.

Op woensdag 3 juni vind je cleancart aan de Spar in Denderleeuw.

Meer info en contact via www.cleancart.be

Topartikels bij Goeiedag.be