Lions schenken mondmaskers aan WZC Martinas

WZC kreeg Vincent Fransman en voorzitter Joost Van Biervliet van Lions Asse op bezoek. Zij schonken aan het woonzorgcentrum 300 FFP2 maksers en 95 KN maskers. Die zijn zeer welkom om personeel én bewoners blijvend te beschermen tegen het covid-19 virus. Martinas was tot nog toe gevrijwaard van het virus en wil dat graag zo houden. Dat kan enkel door het strikt naleven van de nodige maatregelen.

WZC Martinas is in een volgende fase gekomen waarbij er opnieuw momenten van sociaal contact georganiseerd worden, zowel naar familie (installatie van babbelboxen), tussen de bewoners (terug gezamenlijke eetmomenten in beperkte groepen) als naar de bewoners toe (terug bezoek van kappers, stylisten, … ).

Om dit mogelijk te maken moeten de hygiëne maatregelen strikt nageleefd worden, waaronder het gebruik van mondmaskers van zowel chirurgische als FFP2 type. Omwille van schaarste zijn de prijzen ontspoort. Bovendien is niet alles gemakkelijk te vinden. Dat geldt in het bijzonder voor FFP2 maskers.

Deze FFP2 mondmaskers zijn een schenking van Lions Asse en van Lions Clubs International Foundation, in de strijd tegen COVID-19.

Topartikels bij Goeiedag.be