Voetbaloverzicht: Moeizame start HO Wolvertem Merchtem en Groot-Dilbeek A

Het seizoen staat nog maar in zijn steigers maar voor sommige ploegen uit onze regio is het al code rood. In tweede amateurklasse speelde nieuwkomer Pepingen-Halle A op de eerste speeldag 0-0 gelijk tegen Geel maar ging op speeldag twee met 5-0 onderuit op het veld van Eendracht Aalst. Met Hoogstraten wacht komend weekend een andere stevig kluit.

In derde amateurklasse opende Ninove met een ruime 3-0 zege tegen Torhout maar verloor afgelopen weekend met 2-1 van Olsa Brakel. HO Wolvertem Merchtem verloor twee keer op rij en wil zaterdag tegen Wingene een eventuele crisis afwenden.

Verrassend KFC Meise A

In eerste provinciale kan KSC Grimbergen met een 1/6 niet tevreden zijn. KFC Meise A speelde vorig seizoen kampioen en gaat op z’n elan verder. De derby tegen KSC Grimbergen werd met 0-1 gewonnen en in eigen huis hield het titelfavoriet Bierbeek op een gelijkspel. VK Liedekerke herstelde zich tegen Huldenberg van de nederlaag op de eerste speeldag en won overtuigend met 5-2. FC Borght-Humbeek A wordt een moeilijk seizoen voorspeld en de twee verliespartijen doen weinig anders vermoeden.

In tweede provinciale B gaan Asse-Zellik A, BOKA United A en Herne A met het maximum van de punten aan de leiding. Lennik, Leeuw, Wambeek-Ternat A en Schepdaal wonnen één keer. Onderaan staat Groot-Dilbeek A verrassend laatste met nul punten.

Goeie start Kobbegem en Relegem

In derde provinciale C vallen vooral de zware nederlagen van Juve Mollem op. Kobbegem en Infinity Vilvoorde doen met tien punten uit vier wedstrijden beter dan verwacht. Asse-Terheide A hield titelfavoriet Machelen A op een gelijkspel. FC Beigem A boekte tegen Zemst zijn tweede zege van het nog jonge seizoen.

In derde D legt Galmaarden een foutloos parcours af. Het won zijn vier wedstrijden en staat alleen eerste. Toekomst Relegem staat met negen punten op een derde plek.

Topartikels bij Goeiedag.be
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!