Voetbaloverzicht: Moeizame start HO Wolvertem Merchtem en Groot-Dilbeek A

Het seizoen staat nog maar in zijn steigers maar voor sommige ploegen uit onze regio is het al code rood. In tweede amateurklasse speelde nieuwkomer Pepingen-Halle A op de eerste speeldag 0-0 gelijk tegen Geel maar ging op speeldag twee met 5-0 onderuit op het veld van Eendracht Aalst. Met Hoogstraten wacht komend weekend een andere stevig kluit.

In derde amateurklasse opende Ninove met een ruime 3-0 zege tegen Torhout maar verloor afgelopen weekend met 2-1 van Olsa Brakel. HO Wolvertem Merchtem verloor twee keer op rij en wil zaterdag tegen Wingene een eventuele crisis afwenden.

Verrassend KFC Meise A

In eerste provinciale kan KSC Grimbergen met een 1/6 niet tevreden zijn. KFC Meise A speelde vorig seizoen kampioen en gaat op z’n elan verder. De derby tegen KSC Grimbergen werd met 0-1 gewonnen en in eigen huis hield het titelfavoriet Bierbeek op een gelijkspel. VK Liedekerke herstelde zich tegen Huldenberg van de nederlaag op de eerste speeldag en won overtuigend met 5-2. FC Borght-Humbeek A wordt een moeilijk seizoen voorspeld en de twee verliespartijen doen weinig anders vermoeden.

In tweede provinciale B gaan Asse-Zellik A, BOKA United A en Herne A met het maximum van de punten aan de leiding. Lennik, Leeuw, Wambeek-Ternat A en Schepdaal wonnen één keer. Onderaan staat Groot-Dilbeek A verrassend laatste met nul punten.

Goeie start Kobbegem en Relegem

In derde provinciale C vallen vooral de zware nederlagen van Juve Mollem op. Kobbegem en Infinity Vilvoorde doen met tien punten uit vier wedstrijden beter dan verwacht. Asse-Terheide A hield titelfavoriet Machelen A op een gelijkspel. FC Beigem A boekte tegen Zemst zijn tweede zege van het nog jonge seizoen.

In derde D legt Galmaarden een foutloos parcours af. Het won zijn vier wedstrijden en staat alleen eerste. Toekomst Relegem staat met negen punten op een derde plek.

Topartikels bij Goeiedag.be