Voetbaloverzicht: KFC Meise A pakt titel

De winnaars en verliezers in onze regio zijn gekend. KFC Meise A kon in eigen huis de titel pakken in tweede provinciale B, maar dan moest het minstens even goed doen dan eerste achtervolgers KSKL Ternat A en Eur. Kraainem. KSKL Ternat A bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Asse-Zellik A. Kraainem ging stevig onderuit op het bezoek bij De Leeuwkens A. KFC Meise A liet dat niet aan zijn hart komen en pakte zelf de drie punten tegen Wambeek A zodat groenwit na één seizoen terug naar eerste provinciale promoveert. SK Oetingen eindigt na de 6-0 blamage tegen BOKA United A laatste en degradeert.

Mazenzele-Opwijk A net niet

Ook in derde provinciale C werd de strijd op de slotspeeldag beslist. Mazenzele-Opwijk A verspeelde enkele weken geleden de koppositie en zal dit zich nog lang beklagen. Elewijt A won met 5-1 van Malderen en is, met één punt meer, de nieuwe kampioen. Mazenzele-Opwijk A won eveneens met een riante score van Ramsdonk maar strandt op een zucht. Asse-Ter-Heide A verloor met 0-1 van Zemst maar was verleden week al zeker van het behoud. Boskant Peizegem eindigt als voorlaatste en zakt naar vierde.

Kampioen Herne A verliest

In derde D was de kampioen al enkele weken bekend. Herne A verloor op de slotspeeldag van Lembeek maar sluit het seizoen af met 75 punten. Vier meer dan Groot-Dilbeek A dat wel won op de slotspeeldag. Zuun A verloor met 2-1 van Eizeringen en moet de derde plaats aan Toekomst Relegem laten.

In vierde D won Tange zijn laatste wedstrijd met 3-4 van Wezembeek-Oppem en kroont zich zo kampioen. In vierde E won KFC Meise B de topper van Kapelle o/d Bos met 4-1 en wordt op de valreep gedeeld derde. FC Beigem bekroonde een geweldig seizoen, met slechts acht verliespunten, met een 0-1 zege op het veld van SK Steenhuffel B.

Topartikels bij Goeiedag.be