Voetbaloverzicht: Herne A kroont zich kampioen

HO Wolvertem Merchtem leed zaterdagavond een pijnlijke 0-1 nederlaag tegen Oostkamp. De fusieploeg voetbalde amper kansen bij elkaar en in het slot gaf de thuisploeg een vermijdbare strafschop weg. De bezoekers faalden niet en zadelden HOWM met een kater van jewelste op. Pepingen-Halle A ging op zijn elan verder en zette Kampenhout met 4-1 opzij.

KSC Grimbergen haalde op het veld van Herent flink uit en boekte een deugddoende 2-5 zege. FC Borght-Humbeek A lijkt zich na de 2-0 stuntzege tegen Bierbeek te verzekeren van het behoud. VK Liederkerke boekte een logische 4-0 zege tegen hekkensluiter Sterrebeek.

KFC Meise A opnieuw op kop

KSKL Ternat A heeft niet lang kunnen genieten van de koppositie in tweede B. KSKL Ternat A ging met 2-0 onderuit op bezoek bij Kester-Gooik A terwijl KFC Meise A met 2-0 won van Schepdaal. SK Oetingen is na de 4-0 nederlaag bij Kraainem zeker van de degradatie. BOKA United A klimt na de 2-1 zege tegen KFC Strombeek naar de achtste plaats.

In derde F won Mazenzele-Opwijk A zaterdagavond met enige moeite van Kobbegem en blijft tweede op één punt van Elewijt dat Boskant Peizegem met 7-0 vernederde. Mollem verloor met 3-0 van Malderen, Infinity Vilvoorde stopte de negatieve reeks met een 4-1 overwinning tegen Hever.

Herne A promoveert

Herne A kwam op het veld van concurrent Groot-Dilbeek A twee keer op voorsprong maar telkens kwam de thuisploeg terug. Een 2-2 gelijkspel volstond echter voor de bezoekers om de titel in derde provinciale D te kunnen vieren. Toekomst Relegem won met 4-1 van Linkebeek en springt in de stand over Zuun A naar de derde plaats. Zuun A verloor  verrassend met 3-1 van Negenmanneke waardoor Negenmanneke zich nog steeds kan handhaven in derde D.

Topartikels bij Goeiedag.be