Voetbaloverzicht: VK Liedekerke op zucht van leidersplaats

In eerste provinciale blijft VK Liedekerke vlot meedraaien bovenin. Afgelopen zondag werd er met 3-1 gewonnen van Bertem-Leefdaal waardoor VKL nadert tot op één punt van leider Betekom. Kundi kopte een corner voorbij doelman Van Acker. Na de herneming verdubbelde Cordier vanop de stip de score. Rescniscky milderde tot 2-1 en Liederkerke morste met de kansen. In het slot trapte Cordier een hoekschop rechtstreeks binnen en nam zo alle twijfels weg.

KFC Strombeek verloor met zware 5-1 cijfers op het veld van Veltem en heeft zich met degradatiezorgen opgezadeld. KFC Meise verloor met 0-1 van FC Borght Humbeek en telt één punt meer dan de buren van KFC Strombeek. BOKA United verloor met 4-2 van Tervuren Duisburg en bengelt met 12 punten onderaan het klassement.

Asse-Ter-Heide wint vlot

FC Beigem leed tegen Elewijt een pijnlijk 1-2 verlies en komt door de zeges van de concurrenten in nauwe schoentjes. Beigem kwam halfweg de eerste helft achter maar Ooms bracht de thuisploeg langszij. De vreugde werd net na de rust door Boufrahi de kop ingedrukt die de 1-2 eindstand vastlegde. Asse-Ter-Heide liep tegen Mollem 0-3 uit na twee doelpunten van Kempenaers en Vos, Roelands prikte net voor de rust tegen. Kaminski bracht met de 2-3 de spanning terug in de wedstrijd maar Aqifi besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd.

Toekomst Relegem tankte verleden week tegen Zemst vertrouwen maar kon dit tegen Sint-Jozef Londerzeel niet herhalen. Arnou wiste de snelle openingstreffer van Vos uit maar Vervondel zette met twee doelpunten zijn team op een veilige 1-3 voorsprong. De aansluitingsstreffer van Zegers deed het vuur oplaaien maar bracht geen zoden meer aan de dijk. Mazenzele Opwijk A had met Perk een moeilijke verplaatsing voor de boeg. Mazenzele Opwijk A drukte voortdurend maar kwam niet tot scoren. De thuisploeg scoorde wel, één keer voor en één keer na de rust.