Voetbaloverzicht: Geen winnaar tussen Borght en Strombeek

HO Wolvertem Merchtem trok na de 1-0 zege tegen Lebbeke met vertrouwen naar Ninove dat samen met HOWM onderaan de rangschikking kampeert. De eerste helft kende weinig animo. De wedstrijd brak open na een benutte elfmeter voor de bezoekers via Laerenbergh. De thuisploeg ging in het verweer en werd tien minuten voor tijd beloond met de gelijkmaker na een knap afstandsschot van Schamp.

De derby in eerste provinciale tussen FC Borght-Humbeek en KFC Strombeek kende geen winnaar. KFC Strombeek domineerde de eerste helft en kwam snel op voorsprong via verdediger Servranckx. Na de pauze verzuimde Ben Hamman om de wedstrijd definitief te beslissen en de thuisploeg tankte moed. Twintig minute voor tijd maakte Vandenbosch gelijk. VK Liedekerke kwam tegen Out-Hoegaarden al snel op een 2-0 voorsprong via Cordier en Verhavert. VKL had genoeg kansen om de score op te drijven maar faalde in de zestienmeter. De bezoekers redde in het slot de eer via Coen.

Nipte zege SK Leeuw

SK Leeuw kwam tegen Asse-Zellik A 1-0 voor na een knappe vrije trap van Berth. Meteen na de rust maakte Ben Kassem gelijk. Halfweg tweede helft maakte Van Isterdael met een rake kopbal de winning goal. Kester-Gooik A kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Rhode-De Hoek. FC Lennik stond tegen Beersel-Drogenbos na een uur spelen 0-5 achter. Lemmens verzachtte de blamage met twee eerredders.

Wambeek overtrof SK Steenhuffel op alle domeinen en Thiebaut en Van Dessel zorgden voor de 2-0 ruststand. Na de koffie legde Thiebaut er nog twee in het mandje, De Smet legde de 5-0 eindstand vast. Ternat kwam op het veld van Delta Londerzeel 0-2 voor na twee doelpunten van Sleewaegen. Spotbeen werd uitgesloten maar Sakalis redde de elfmeter. Op het uur kreeg ook bezoeker Verbelen rood. De Keukelaere maakte voor de thuisploeg 1-2 en Ternat eindigde na rood voor De Koker de wedstrijd met z’n achten.

Ruime zege Asse-Ter-Heide

Op bezoek bij het geteisterde Toekomst Relegem opende Vos na zes minute de score voor Asse-Ter-Heide. Van Gerven verdubbelde vanop de stip de voorsprong. De thuisploeg kwam via een doelpunt van Van De Voorde terug in de wedstrijd maar nog voor de rust maakte De Coster de 1-3. Na de kampwissel trof Barbé onmiddellijk raak voor Toekomst maar de hoop werd al snel de kop ingedrukt na bezoekende goals van Redant en Kempenaers.

Mazenzele Opwijk A had geen moeite met KFC Meise A en won eenvoudig met 0-3 na twee treffers van Lander Dupont en broer Eran. Mollem dankte Robbe Iwens die met vier rozen een groot aandeel had in de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen Elewijt.

 

Topartikels bij Goeiedag.be