Voetbaloverzicht : Wambeek aan de leiding

In eerste provinciale hield VK Liederkerke tegen Hoeilaart A de drie punten thuis. De eerste helft had weinig om het lijf met de logische 0-0 ruststand tot gevolg. Na de pauze dicteerde VKL het spel en Smismans zorgde voor de 1-0. De bezoekers maakten aanspraak op de gelijkmaker maar faalden in de zone van de waarheid. Op assist van Smismans verdubbelde De Saegher de score. De aansluitingstreffer in minuut 90 van De Schaut kwam te laat.

Zaterdagavond verloor KFC Strombeek met 1-3 van Stockel A en tuimelt zo uit de top drie. FC Borght verloor met het kleinste verschil op verplaatsing bij CS Braine A en staat vijfde.

Ruime zege Wambeek 

Wambeek pakt na de 3-0 overwinning tegen SK Oetingen de leiding in tweede provinciale B. Van Dessel opende na tien minuten de score voor de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd telde een trefzekere Wambacq de bezoekers uit en vijf minuten voor het eindsignaal legde Bart Du Rang de 3-0 eindstand vast.

BOKA United geraakte in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen staartploeg De Leeuwkens en volgt op twee punten van de koploper. Ternat verspeelde op bezoek bij Machelen dure punten (1-1) en staat in de stand derde op drie punten van leider Wambeek. KFC Meise kwam tegen rode lantaarn Lembeek op voorsprong via Verhaegen maar Lembeek puurde uit de eerste kans de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd kopte invaller Geysels een vrije trap van Sam Van Den Broeck tegen de netten en bezorgde de thuisploeg een moeizame maar verdiende zege.

Simpele zege Asse-Zellik A

In derde provinciale C blijft leider Asse-Zellik A de overwinningen aan mekaar rijgen. Ook de buren van Asse-ter-Heide waren niet opgewassen tegen het meesterschap van de fusieploeg. Dankzij twee doelpunten van De Sa Faria en een treffer van ouderdomsdeken Etienne Madawa liep de koploper tot 3-0 uit. De Coster scoorde in de slotfase de eerredder.

Mollem kwam tegen Ramsdonk 0-1 achter en scoorde pas diep in de tweede helft de gelijkmaker via Dammans. Toekomst Relegem kwam tegen Zemst 1-2 achter maar profiteerde van defensief mistasten bij de bezoekers en won uiteindelijk met 5-3.

In derde provinciale D bracht Lennik de moeilijke verplaatsing naar Ritterklub tot een goed einde. Het won met 0-2 en voert de stand aan met vijf punten voorsprong op Huizingen. Hekelgem A maakte brandhout van Itna Itterbeek en won met 2-7.

Topartikels bij Goeiedag.be
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!