Voetbaloverzicht : Derby Borght – Strombeek onbeslist

KVK Ninove rekende zaterdagavond af met St-Gillis Waas. De overwinning was moeizamer dan de 3-0 eindstand laat vermoeden. Het was wachten tot de invalbeurt van Junior die met een hattrick de thuisploeg de zege bezorgde.

HO Wolvertem Merchtem kwam tegen Ronse al snel 0-2 achter maar zorgde in de tweede helft voor de ommekeer. Quansah scoorde de aansluitingstreffer en Badi maakte net voorbij het uur gelijk. Tien minuten voor tijd scoorde invaller Baudewyns de winning goal. Meteen een deugddoende zege voor de fusieploeg na een tegenvallende decembermaand.

De derby tussen FC Borght en KFC Strombeek eindigde onbeslist. Op een moeilijk bespeelbaar veld kregen de bezoekers de beste kansen maar thuisportier Lievens kwam telkens gepast tussen. Een kwartier voor tijd opende Di Miceli na een collectief knappe actie de score voor de thuisploeg. Enkele minuten later trapte Ben Hammane op assist van Kalulika de gelijkmaker tegen de netten. Bij FC Borght werd Moyson uitgesloten voor protest maar gescoord werd er niet meer.

Nieuw puntenverlies Ternat

KFC Meise boekte op het veld van De Leeuwkens een logische zege. Achaoui trof voor de bezoekers raak maar de thuisploeg kwam voor rust nog gelijk. Na de pauze trok Enio Walravens met twee doelpunten KFC Meise over de streep. De Leeuwkens kwamen in de slotfase nog opzetten maar geraakten niet verder dan de 2-3.

Ternat kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Herne en ziet leider BOKA United, dat met 3-2 won van Machelen, uitlopen tot vier punten. De topper tussen Rhode-De Hoek A en Wambeek A kende geen winnaar. Rhode-De Hoek kwam via De Cuyper 1-0 voor maar twee minuten later hingen de bordjes na een doelpunt van Van Dessel weer gelijk. Op het halfuur zette Thiebaut Wambeek op voorsprong maar tien minuten voor tijd legde Mosselmans vanop de stip de 2-2 eindstand vast.

Zwaar bevochten zege Mollem

In derde provinciale C won koploper Asse-Zellik eenvoudig van Haren met 0-3 en telt in de stand inmiddels tien punten voorsprong op eerste achtervolger Delta Londerzeel.

Mollem kwam op het veld van Zemst snedig uit de startblokken en dat resulteerde in een snel doelpunt van Maginet. Mollem voerde de druk op maar kon uit een resem kansen niet scoren en de thuisploeg benutte de eerste beste kans. Net voor rust stond Hamm alleen in de zestienmeter en schoot de bezoekers opnieuw op voorsprong. Na de pauze kreeg Mollem de beste kansen maar na verdedigend mistasten maakte Duverger gelijk. Tien minuten voor tijd behield invaller Kaminski het overzicht en bediende Maginet die zijn tweede van de middag voorbij doelman De Doncker schoot.

Topartikels bij Goeiedag.be