Voetbaloverzicht : Punt in laatste thuiswedstrijd voor FC Merchtem 2000

In de laatste thuiswedstrijd van haar bestaan hield FC Merchtem 2000 leider Eppegem op een 1-1 gelijkspel. Een opdoffer voor de koploper in eerste provinciale want bij winst was de titel een feit. Eppegem begin het best aan de wedstrijd en opende via Gajanovic de score. Diep in blessuretijd maakte Vandeweeghde gelijk en stuurde de bezoekers ontgoocheld huiswaarts.

KFC Strombeek en VK Liedekerke maakten er een aangenaam kijkstuk van. Aanvoerder Bart Houthuys speelde zijn laatste wedstrijd en werd vooraf in de bloemetjes gezet. Achaoui bracht de thuisploeg met een schitterende knal op 1-0. Verleysen bracht VKL minuten later langszij. Mumba scoorde net voor en net na de rust. Skifati bracht de spanning terug in de wedstrijd maar verder dan de 2-3 kwam KFC Strombeek niet.

BOKA United wint van KFC Meise

SK Leeuw zorgde tegen Delta Londerzeel voor het meeste doelgevaar en kwam via Timothy Van Roy verdiend op 1-0. Delta kwam nadien opzetten maar kon niet meer scoren. Trainer Chris De Backer kreeg met KFC Meise zijn toekomstige werkgever voor de kiezen. Ondanks dominantie van KC Meise kwam BOKA op voorsprong via D’Haveloose. Vijf minuten voor tijd besliste Volglaire de partij in het voordeel van de thuisploeg.

Toekomst Relegem zag voor de tweede keer op rij het titelfeestje uitgesteld. Ditmaal was Asse-Zellik A de spelbreker. Olbrechts bracht de leider op voorsprong maar Casseau scoorde net voor rust de gelijkmaker.  Asse-Ter-Heide ging met 4-1 zwaar onderuit op het veld van Vilvoorde. FC Beigem kwam tegen Wemmel 1-4 achter maar in een dolle slotfase bogen Begyn en Monsieur de achterstand om in een 5-4 overwinning.

Schepdaal verrassend onderuit

Schepdaal wiste tegen Eizeringen via Michielsen een vroege achterstand uit maar verloor na enkele blunders met 1-3. Kampioen Wambeek won met 3-1 van Negenmanneke na twee treffers van Thiebaut en een doelpunt van Vereertbruggen.

In vierde provinciale maakte Mollem een vroege 0-2 achterstand goed via Kaminski en Ivens maar moest zich tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel. Kobbegem won met 1-2 van Wemmel B dankzij een doelpunt van Bechari voor de rust en  Metsler na de pauze.

 

 

Topartikels bij Goeiedag.be