Voetbaloverzicht : Asse-Zellik A gelijk tegen Peutie

KSC Grimbergen boekte tegen Tempo Overijse een broodnodige 2-0 zege. Zorbo scoorde beide doelpunten en loodste zijn team voorbij een eveneens geteisterd Tempo.

KSC Wolvertem maakte tegen Sterrebeek een einde aan de recente 0/9. Na een kwartier zat de thuisploeg op rozen na een strafschopdoelpunt van Melvin Bouwmeester. Even later kregen de bezoekers een elfmeter en de bordjes hingen weer gelijk. Net na de rust pegelde Bouwmeester de bal staalhard in het dak van het doel en legde de 2-1 eindstand vast.

Nieuwe zege FC Merchtem 2000

FC Merchtem 2000 maakt na twee opeenvolgende overwinningen de aansluiting met de middenmoot in eerste provinciale. Gisteren volstond een laat doelpunt van Courtens voor de volle buit op het veld van Lovenjoel. Aanstaande zaterdag komt RCL Schaerbeek, dat evenveel punten telt, op bezoek.

Ternat en Borght verdeelden de punten. Ternat kwam via Vermeir op voorsprong maar Pepsavath bezorgde de bezoekers de gelijkmaker.

Asse-Zellik en Relegem verspelen punten

Asse-Zellik A won, op het verrassend gelijkspel tegen Kapelle o/d Bos na, al haar wedstrijden na de winterstop en maakte een enorme sprong in het klassement. Na de eenvoudige overwinning van verleden week op SK Steenhuffel leek de wedstrijd van afgelopen zondag tegen staartploeg KFC Peutie een gemakkelijke klus. Toch geraakte de ploeg van hoofdcoach Thierry Capouet niet verder dan een 2-2 gelijkspel en ziet haar opmars deels gestuit.

Toekomst Relegem is de autoritaire leider in derde provinciale E en verloor dit seizoen nog maar één keer, meer bepaald van Wemmel A op speeldag zes. Ook zondag legde de buren van Wemmel de leider het vuur aan de schenen en hield Toekomst Relegem op 2-2. Eerste achtervolger Eendracht Mazenzele Opwijk boekte een magere 0-1 zege tegen Kapelle o/d Bos, doelpunt De Jonghe, en verkleint de kloof tot vier punten.

Asse-Ter-Heide kende met drie opeenvolgende nederlagen een mindere periode en zag de thuiswedstrijd tegen Ramsdonk als de uitgelezen kans om een einde te maken aan de negatieve reeks. Trainer Geert Vanderidt zag zijn ploeg al snel op voorsprong komen via Kempenaers. Net voor de rust incasseerde bezoeker Benteyn rood en na de pauze dreef Asse-Ter-Heide de score op tot 3-0. De bezoekende eerredder in de slotfase kon de pret niet bederven.

Mollem behoudt koppositie

Eendracht Peizegem begon slap aan de derby met SK Steenhuffel en stond na amper een halfuur spelen al 0-4 in het krijt. De bezoekers scoorden in de tweede helft nog één keer en lieten dan de concentratie verslappen. Eendracht Peizegem profiteerde optimaal en wist in de slotminuten nog tweemaal te scoren via Jeroen Aelbrecht.

In vierde provinciale E zet Mollem na de klinkende zeges tegen Humbeek en Wemmel B haar titelambities alle kracht bij. Mollem telt in de stad drie punten meer dan achtervolgers Haren en KFC Meise B en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Kobbegem staat na de ruime 4-1 overwinning van zondag tegen Vilvoorde-Koningslo steviger vierde.