Algemene vergadering Eendracht Aalst gaat akkoord met overname

De algemene vergadering van SC Eendracht Aalst heeft gisteren groen licht gegeven voor de overname van de club door de groep rond Patrick Le Juste, David Hillewaere en Sven Van Den Bogaert.

Ze gaven toelichting over de toekomstperspectieven die zij voor ogen houden voor SC Eendracht Aalst en beantwoordden de vele vragen van de leden van de algemene vergadering.

“Alles verliep in een gemoedelijke en open sfeer. De uiteenzettingen werden ervaren als bemoedigend en schiepen vertrouwen bij alle aanwezigen”, zegt de club in een mededeling.

De nieuwe leden worden wellicht pas binnen enkele weken aangeduid voor de raad van bestuur. Patrick Le Juste wil nu eerst snel de financiële en operationele “due diligence”  – het onderzoek van de boeken – afronden om werk te kunnen maken van de “vernieuwde” doorstart.

Hij benadrukte “de absolute noodzaak dat alle betrokken partijen – zijn team, de leden van de AV als hoogste bestuursorgaan, de supporters en de stakeholders waaronder de stad Aalst als meest voornaamste – ééndrachtig de komende weken dienen samen te werken”.

“De leden van de Algemene Vergadering onderschrijven de uitgangspunten zoals toegelicht door Patrick Le Juste en beamen dat het in het belang is van de club om zich om te vormen tot een moderne voetbalclub, die op termijn haar stek in het Belgisch betaalde voetbal moet kunnen opeisen en haar op basis van een duurzaam bedrijfsmodel zich ook in die regionen moet kunnen handhaven”, aldus de club.

(Foto: www.eendracht-aalst.be)