Voetbaloverzicht : VK Liedekerke wipt naar de derde plaats

VK Liedekerke blijft de overwinningen aan elkaar rijgen en stijgt na de 1-2 zege tegen CS Braine naar de derde plaats in eerste provinciale. De bezoekers kwamen al vrij snel op achterstand maar De Coen maakte even snel gelijk. In de slotfase bezorgde Verleysen met een rake kopbal zijn team de drie punten. FC Borght kon na de zege op de openingsspeeldag niet meer winnen en wou daar tegen Ternat verandering in brengen. Pepsavath scoorde de openingsstreffer maar Wadin bracht Ternat langzij. In de tweede helft nam de thuisploeg echter afstand via doelpunten van Deriemaeker, verdediger Dolmen en in de slotminuut maakte Di Miceli met een kopbal het feestje compleet.

FC Merchtem 2000 miste tegen Lovenjoel acht basisspelers maar daar was op het veld weinig van te merken. Lovenjoel kwam wel op 0-1 maar op voorzet van Eggermont maakte Gaudi gelijk. Na de rust bracht Speeckaert zijn ploeg zelfs op voorsprong maar net voor affluiten incasseerde een felstrijdend Merchtem de gelijkmaker.

Productief Meise

In tweede provinciale C blijft Kester-Gooik A na zes speeldagen op kop. De leider won met 2-0 van Delta Londerzeel. Van Guchte en Ozturk waren de doelpuntenmakers van dienst. KFC Meise won met ruime 0-3 cijfers op het veld van Groot-Dilbeek A. Stuckens scoorde voor de rust, De Weerdt en Van Den Boeynants erna. De topper in derde provinciale tussen Wemmel en Toekomst Relegem eindigde in het voordeel van de thuisploeg die het met 2-1 haalde. Mazenzele Opwijk A overklaste Kapelle o/d Bos en won met 5-0. Uitblinker Boone nam één treffer voor zijn rekening.

Nieuw puntenverlies Asse-Zellik A

FC Peutie kwam tegen Asse-Zellik A al snel op voorsprong dankzij een strafschopdoelpunt van Kevin Noë. Diep in de tweede helft bezorgde Di Consoli zijn ploeg een punt. Asse-Terheide liet geen spaander heel van Ramsdonk. Sam De Knop had met drie doelpunten een belangrijk aandeel in de ruime 1-6 overwinning.

Topartikels bij Goeiedag.be