Voetbaloverzicht : Knappe zeges FC Merchtem en Asse-Zellik A

Ondanks de afwezigheid van de geblesseerden Hias en Cabumi en de geschorste Nicaise, heeft FCV Dender de wedstrijd tegen KSV Bornem tot een goed einde gebracht. De eerste helft met weinig kansen en een inspiratieloze thuisploeg was er eentje om snel te vergeten. Na de rust schakelde FCV Dender een versnelling hoger wat resulteerde in een resem kansen. Een kwartier voor tijd werd dat harde werken beloond. Met een geweldige knal vanop 30 meter schoot Mehdi Terki zijn ploeg op voorsprong. Enkele minuten later werkte Casagolda de 2-0 beheerst af en legde de wedstrijd zo in een definitieve plooi.

Na vier gelijke spelen op rij kon KVK Ninove nog eens proeven van de winst. Damme was geen partij voor de thuisploeg en verloor met 4-0. Bellon scoorde op strafschop, Van Damme (2X) en Standaert dikten de score verder aan. Volgende week zaterdag komt Ingelmunster op bezoek.

In vierde nationale B kreeg KSC Wolvertem de moeilijke verplaatsing naar Betekom voorgeschoteld. Na de zware nederlaag van verleden week leek het vertrouwen wat zoek, maar daar was zaterdagavond niets van te merken. Melvin Bouwmeester bracht de Wolven al snel op 0-1 en nadien controleerde geel blauw de wedstrijd voortdurend. Er werd niet meer gescoord waardoor KSCW een deugddoende zege boekte.

Knappe zege FC Borght

In eerste provinciale boekte FC Borght op het veld van VK Liedekerke haar tweede opeenvolgende zege. Na vijf minuten verschalkte thuisspeler Blendeman zijn eigen doelman. Na de rust maakte Jan Robberechts de 0-2, de aansluitingstreffer van Mumba kwam te laat. FC Merchtem 2000 won eenvoudig van RC Schaerbeek met 1-4. Man van de match was Sarrouj die drie keer raak trof. KFC Strombeek bleef in eigen huis steken op een 1-1 gelijkspel tegen Stockel A. Hekkensluiter Ternat incasseerde een 6-0 pandoering op het veld van leider Eppegem.

Asse-Zellik A vloert leider FC Beigem

KFC Meise speelde 2-2 gelijk tegen Beersel-Drogenbos A. Na tien minuten opende Jadir de score maar al even snel kwam de thuisploeg langszij. Net na de rust liet Jadir een strafschop onbenut maar hij zette zijn misser luttele minuten later recht. Een kwartier voor tijd maakte Beersel-Drogenbos A de 2-2. In derde provinciale E was FC Peutie niet opgewassen tegen een volwassen SK Steenhuffel en ging met 3-0 kopje onder. Eendracht Peizegem verloor met het kleinste verschil van SK Nossegem. Asse-Zellik A heeft de juiste de vorm te pakken. Het won deze keer met 2-1 van FC Beigem en rukt zo verder op in de stand. De Sa Faria scoorde voor de rust de 1-0, Gobin bracht de stand na de rust weer in evenwicht. Een kwartier voor tijd benutte Di Consoli een strafschop en stuurde de leider zonder punten huiswaarts.

Hattrick Malderie

Lennik won de derby van Eizeringen met 2-4. Held van de middag was Senne Malderie die een hattrick maakte. Thuisspeler Van Liefferinge incasseerde rood. Schepdaal kwam tegen Galmaarden op 1-0 dankzij een doelpunt van Sebastien Dufoor. Diezelfde viel even later geblesseerd uit en zag hoe Galmaarden gelijk kwam via Crusnaire. In de partij tussen Zuun en Hekelgem werd niet gescoord. Itterbeek won overtuigend van Emi Essene met 4-1, met onder meer twee treffers Mouelhi.

Topartikels bij Goeiedag.be