Sport Kort in Aalst (25/10/2015)

 • Damesvoetbal Eendracht Aalst 1e klasse en 1e provinciale: we zijn 2 maanden ver in de competitie. De eerste ploeg staat 8ste in de rangschikking met 1 match minder gespeeld, de tweede ploeg staat op een gedeelde 3de plaats met 2 wedstrijden minder. De uitslagen van afgelopen weekend: Zulte Waregem – Eendracht Aalst 1-1, (1e klasse), Serskamp-Schellebelle – Eendracht Aalst B 0-8 (1e provinciale)
 • Damesbasket: Osiris Aalst A (1e landelijke) blijft nog steeds ongeslagen na een ruime 58-76 overwinning bij de laatste uit de rangschikking, Crack Blue Cats uit Ieper.
  De B-ploeg verloor in sporthal Ter Polder bij KB D-Glas Oostende-Bredene B met 69-64. (Osiris B staat op een 5e plaats in de rangschikking)
  Ook de C-ploeg kon niet winnen, het verloor met 57-49 bij Panters Baasrode A. (Osiris C staat op een 6e plaats in de stand op 10 ploegen)
 • Waterpolo: de Seniors speelden afgelopen vrijdagavond voor de Beker van België B uit bij Blankenberge. Het tempo in het begin van de wedstrijd lag bijzonder hoog, ondanks dit wist Blankenberge goed stand te houden: 2-2 na de eerste periode. Blankenberge besefte echter dat ze het snelle spel van Aalst geen hele wedstrijd konden meespelen en beslisten daarom het tempo volledig uit de wedstrijd te halen en in blok georganiseerd aan te vallen en collectief terug te vallen in de verdediging.
  Aanvankelijk waren de bezoekers hier niet van onder de indruk en konden in 2de time uitlopen tot 2-4. Blankenberge moest uit zijn schelp komen wilde het nog kans maken en behield de goede organisatie. Dat rendeerde, want bij het begin van de 4de en beslissende periode stonden de bordjes zoals in het begin van de wedstrijd gelijk, maar ditmaal op 7-7. De zenuwachtigheid bij Aalst groeide en de wedstrijd ging verder gelijk op: 8-8, 9-9,… tot de bezoekers 2x na elkaar wisten te scoren 9-11 en nog 19 seconden te spelen. Blankenberge kreeg balbezit en de hoop wakkerde nog even aan toen ze meteen wist tegen te scoren: 10-11 en nog 14 seconden te spelen. Ditmaal had Aalst de bal in bezit. Blankenberge zette nog alle zeilen bij maar was niet meer bij machte de bal te veroveren. De Ajuinen speelden de laatste seconden van de wedstrijd uit, de score bleef onveranderd op 10-11. Tussenstanden: 2-2/0-2/4-3/4-4
 • Darts: de uitslagen in de Superliga A + B en de 1e Klasse A + B van afgelopen vrijdag 23/10 kan u nakijken op de website www.aalstersedartsfederatie.be
 • Handbal: de dames van HC Aalst kregen een oplawaai van Merksem, het werd maar liefst 32-11. In de stand staat Aalst voorlaatste met slechts 2 punten uit één overwinning. De heren in Liga 3 wonnen daarentegen hun wedstrijd bij Thor Middelkerke met 21-29 cijfers. HC Aalst staat zo op een knappe 2e plaats in de rangschikking met een wedstrijd minder gespeeld. Aanstaande woensdag 31 oktober om 15u30 staat in sporthal Ten Rozen de bekerclash tegen Sporting Nelo (1e klasse) op het programma. Een unieke wedstrijd die de supporters voor geen geld mogen missen.
 • Volleybal: de dames van Kangoeroes Aalst (1e provinciale) kwamen dit weekend in actie tegen hekkesluiter Belvoc Belsele. De zeer jonge ploeg is op weg om een zeer goede reeks neer te zetten, want er werd vlot met 3-0 gewonnen. Aalst staat hierdoor op een 7e plaats in de rangschikking.
 • Hockey: Patria Aalst: de dames wonnen hun wedstrijd op Green Devils met 0-2. (zie foto) De heren gaven forfait voor hun wedstrijd op Temse waardoor er dus een 5-0 forfaitscore werd opgetekend.
 • MTSA (Mini Tornooi Stad Aalst): De rangschikking en uitslagen van de ploegen uit 1e en 2e afdeling kan u lezen via volgende link: http://www.mtsa.be/competitie/rangschikking. Een opmerkelijke uitslag wel in 2e afdeling: Breughels – New Gildenhuis… 23-0. De wedstrijd Black & White – Edobouw werd uitgesteld nav het overlijden van een speler van Black & White vorige week bij een tragisch ongeval aan het Wijngaardveld.