Halle-Gooik gekwalificeerd voor UEFA Futsal cup Elite Round

FPHG verbleef vorige week in het letse Riga voor de Main Round van de Uefa Futsal Cup, de champions league van het futsal. Hier streden de laatste 32 clubs voor een plaatsje bij de laatste 16.
Halle-Gooik werd ingedeeld in een poule met de tsjechische favoriet Chrudim (nr 5 op de europese ranglijst), de letse thuisclub Riga en het griekse Athene.
FP Halle-Gooik slaagde erin zich te kwalificeren tegen deze europese grootheden door eerst topclub Chrudim met 4-2 te kloppen, het verloor nadien wel van het letse Riga met 6-4 maar op de slotspeeldag verpulverde het het griekse Athene met 8-1.

Hierdoor is Halle-Gooik gekwalificeerd voor de UEFA Futsal Cup Elite Round, waar enkel de 16 beste clubs van europa aan mogen deelnemen.
Een onvoorstelbaar resultaat in deze tijd waar de belgische voetbalclubs het europees totaal laten afweten.

De UEFA Futsal Cup Elite Round bestaat uit 4 groepen van 4 clubs waarbij enkel de 4 groepwinnaars zich plaatsen voor de halve finale van deze Champions League. Woensdag 14 oktober wordt er geloot en wordt er beslist wie de 3 tegenstanders van Halle-Gooik worden en waar deze ronde gespeeld zal worden.