Voetbaloverzicht : Valse start voor KSC Grimbergen en KSC Wolvertem

Na de recente 0 op 6 moest KSC Grimbergen vol aan de bak in de thuismatch tegen Oosterzonen. De thuisploeg keek al na twee minuten tegen een achterstand aan. Op het halfuur bracht Lambrecht blauw wit langszij. De wedstrijd leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen maar in de absolute slotfase bezorgde Vermeiren het Prinsenbos een koude douche.

In vierde klasse B kon KSC Wolvertem het kleine verlies van de openingsspeeldag niet goedmaken. De spelers van trainer Wielandts verloren met 3-1 op het veld van SK Halle. Cleemput wiste de openingstreffer van Musoni uit en de bezoekers hielden lange tijd gelijke tred. Maar na een rode kaart van Quansah en de daaropvolgende strafschop was geel blauw niet meer bij machte om het tij te keren en net voor affluiten velde Elmjouzi het harde verdict met de 3-1.

FC Borght maatje te groot voor Bierbeek

FC Borght, dat noodgedwongen moest uitwijken naar het veld van KFC Strombeek, kreeg Bierbeek over de vloer. Weinig animo in de eerste helft, maar dat maakten Robberechts en Vandeneynde in tweede helft met elk een doelpunt ruimschoots goed. Bierbeek kon thuisportier Lievens amper bedreigen en in de slotfase rondde Samir Manan een counter voortreffelijk af.

KFC Meise kende zijn vuurdoop in tweede provinciale met een thuiswedstrijd tegen SK Leeuw A. De bezoekers kwamen het best uit de startblokken en G. Van Roy zorgde voor de 0-1. Lang duurde die vreugde niet want Ganseman lukte vanop de strafschopstip de gelijkmaker. Op het uur bracht T. Van Roy zijn ploeg gevleid op 1-2. Trainer Peter Van Hove probeerde via een dubbele wissel voor de ommekeer te zorgen maar die kwam er niet. G. Van Roy en de ingevallen Demuylder diepten de score verder uit tot 1-4.

Asse-Terheide verrast SK Steenhuffel

Asse-Terheide heeft zijn debuut in derde provinciale niet gemist. Een doelpunt van Peeters volstond om de drie punten thuis te houden. Toekomst Relegem dankte G. Roelands voor zijn twee treffers in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Peutie. Asse-Zellik A keek tot tweemaal toe tegen een achterstand aan maar een trefzekere De Sa Faria bezorgde de bezoekers een gelijkspel.

FC Beigem kreeg met SK Nossegem meteen een harde dobber voor de kiezen. Nieuwkomer Ken Borremans zorgde met zijn doelpunt meteen voor een gouden driepunter. Eendracht Peizegem startte het seizoen met een 1-1 gelijkspel. Twintig minuten voor tijd wiste De Decker de goal van bezoeker Bugin uit.

 

Topartikels bij Goeiedag.be