Supporterslegioen Eendracht Aalst krijgt mokerslag

De supporters van Eendracht Aalst zijn niet te spreken over wat hun club overkomt.

Een deel schiet op het bestuur en voorzitter De Roose omdat die op supportersvergadering steeds zei dat alles goed ging komen, een ander deel is ook boos op het stadsbestuur omdat die de club in steek laat en niet zorgt voor een nieuw stadion.

Vandaag (vrijdag) is er een Raad van Bestuur van de club om de crisis te bespreken. Frank De Roose is in ieder geval tot het laatste moment blijven vechten voor Eendracht Aalst, de laatste weken ging hij overal op de kniën om toch maar contant geld los te weken, nodig om dringende schulden af te lossen en verder afbetalingsplannen te krijgen.

Maar de put is heel diep en hoe dat komt moet de club nu zelf maar eens uitzoeken. Aan de stad was het duidelijk dat ze de kat uit de boom keken, zeker na de vraag van De Roose om hem snel 350.000 euro te geven maar aan de andere kant weigerde hij inzage in de boekhouding, voor het stadsbestuur een absolute voorwaarde. Afwachten wat de komende dagen brengt.

Ondertussen bloedt wel het hart van de supporters en een aantal medewerkers van de club die wel degelijk probeerden het maximale te doen.

Maar mede door de twee laatste mindere sportieve seizoenen was er zelden de sfeer van een topwedstrijd, annex dikke recette. Eendracht leefde van zijn 1.000 trouwe abonnees, maar als dat geld op is, zijn de inkomsten week na week ontoereikend.

Open brief

De Roose kondigt intussen in een open brief op de website van Eendracht Aalst aan dat het de raad van bestuur, de algemene vergadering en de supporters toekomt of hij kan aanblijven als voorzitter.

‘Ik ben er echter van overtuigd dat we op een haar na gestrand zijn om enerzijds mee te zijn in de tweede klasse EN anderzijds aansluitend mee te zijn met de hervormingen binnen diezelfde tweede klasse’, aldus De Roose.

‘Drie jaar geleden was de club op sterven na dood. Ik heb er – samen met heel veel enthousiaste medewerkers – alles aan gedaan om de club nieuw leven in te blazen. Er werden bijzonder grote financiële inspanningen geleverd door mezelf, bestuurders, leden van de AV en sponsors om de (externe) schuldenberg die toen werd aangetroffen af te bouwen.’

‘Tegelijkertijd werd getracht om een team spelers bijeen te krijgen om via aantrekkelijk voetbal nog meer supporters naar het stadion te lokken. Ook inzake het verouderde stadion werden heel veel inspanningen geleverd om hiervoor een oplossing te vinden.’

De algemene vergadering is gepland voor 19 mei. Er wordt door de raad van bestuur in eerste instantie een budgetanalyse voor derde klasse opgesteld, ‘in samenspraak met de revisor en in het kader van een geïntegreerd plan van aanpak voor een ambitieuze derdeklasser’.