VIDEO: Jong Eendracht Aalst moet duimen leggen voor Tubize

Regi Van Acker kon voor de voorlaatste wedstrijd van Eendracht Aalst in de competitie geen beroep doen op de geblesseerden Van Damme, De Cuyper, Lievens en Vanbelle. Door hun afwezigheid kreeg de jonge garde van Aalst zijn kans.

Falko en Jelle Geenens verschenen net zoals Van Der Hoeven aan de aftrap. Op de bank zaten Coppens, Ardans en Van Impe.

De bal aan Tubize

Eendracht trapte de wedstrijd op gang. Centraal achterin speelde Falko Geenens naast Arnaud De Greef. Links nam Jelle Geenens de plaats in van Wesley Vanbelle. Vansimpsen kreeg Van Der Hoeven als tweede spits naast zich.

In de eerste twintig minuten was er amper iets te beleven. Een mislukte kopbal van Keita en wat voorzetjes van Eendracht Aalst waren de meest opwindende fases. Eendracht gaf duidelijk de bal aan Tubize dat op zijn beurt het spel niet kon maken.

Na 37 minuten kon Doumbouya VDN bedreigen maar de Tubeekse spits vergat op de bal te trappen. In de rebound deed Liard het een stuk beter. Hij zag zijn schot uiteenspatten tegen de dwarsligger. Eendracht had geen antwoord meer in huis en zo gingen we rusten met een 0-0 op het scorebord.

Winning goal vanop de stip

Tijdens de rust vielen er geen wissels te noteren. Tubize begon snedig aan de tweede helft met een goede rush van Di Stefano. De linksback kon net niet de vrijstaande Wallaert bereiken.

Op het uur dan toch nog eens Eendracht. Mike Smet knalde de bal op Goblet die in twee tijden moest redden. In de 62e minuut werd Van Der Hoeven vervangen door Van Impe die zo ook zijn speelminuten krijgt.

Keita, de beste man op het veld, drong in de 73e minuut het strafschopgebied binnen en werd foutief afgestopt door Jelle Geenens, strafschop. Liard zette met een knap stiftertje van op de stip Tubize 1-0 voor.

Eendracht moest nu komen en Van Acker bracht Shkodra in de ploeg voor Kevin Janssens. Tien minuten voor tijd noteerden we de beste kans voor Aalst. Van Impe bracht gepast voor op Vansimpsen die de bal over het doel van Goblet knalde.

Aalst kreeg nog de enige twee hoekschoppen van de wedstrijd maar kon er niets mee doen. Zo wint Tubize na een bijna kansloze wedstrijd met 1-0 en springen ze over Eendracht naar de achtste plaats.

(verslag: www.eendracht-aalst.be)

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...