VIDEO: Eendracht Aalst in slotkwartier onderuit tegen Roeselare

Na een weekje rust nam Eendracht de draad terug op in Roeselare. Trainer Regi Van Acker posteerde Kevin Janssens als linksachter en Wesley Vanbelle schoof een rij naar voor om het middenveld mee te bevolken. Ken Van Damme, die vooraf onzeker was, nam plaats op de bank.

Vroege voorsprong

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en Kevin Van Den Noortgaete moest al snel een eerste keer plat. Toch was het Eendracht dat al snel een voorsprong wist te versieren. Arnaud De Greef trapte een afvallende bal na een hoekschop enig mooi in de winkelhaak.

Aan de overzijde mikte een bedrijvige Rik Impens nipt voorlangs. Daarnaast claimden de West-Vlamingen tot twee keer toe een penalty maar ref Lawrence Visser ging hier niet op in.

Halverwege de eerste helft duwde doelman Gilles Lentz een poging van Ratko Vansimpsen in corner en Kevin Van Den Noortgaete deed hetzelfde met een voorzetschot van Rik Impens.

Het sluitstuk van Eendracht moest ook nog eens gepast tussenbeide komen om de doorgebroken Stevy Okitokandjo af te stoppen. Het laatste wapenfeit kwam van de linker van Wesley Vanbelle maar hij trapte een vrije trap van net buiten de zestien in de armen van Gilles Lentz.

Van den Noortgaete stopt penalty

In het begin van de tweede helft slaagden beide ploegen er niet in om kansen bij mekaar te voetballen. Er was al meer dan een kwartier gespeeld toen Kevin Van Den Noortgaete in de weg lag op een uithaal van Olivier Myny.

Enkele minuten later kreeg Roeselare waar het al een heel seizoen op wachtte: een strafschop. Het feestje ging echter niet door want Kevin Van Den Noortgaete pareerde de elfmeter van Jimmy De Jonghe.

Uitsluiting De Greef

Een kwartier voor tijd moest Aalst met tien verder na een tweede gele kaart voor doelpuntenmaker Arnaud De Greef. Bij de daaropvolgende vrije trap slikten we tot overmaat van ramp ook nog eens de gelijkmaker. De ingevallen Jean-François Mbuba kopte immers raak.

De thuisploeg putte moed en ging op zoek naar een tweede treffer. Die kwam er ook toen Jeroen Vanthournout de bal met de buitenkant van zijn linker tegen de netten schoot.

Eendracht probeerde nog maar was niet bij machte om nog terug te slaan.

Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...