Voetbaloverzicht : Overtuigende zege VK Liederkerke

In derde en vierde klasse werd niet gespeeld dit weekend, in de provinciale reeksen werd wel gevoetbald. VK Liederkerke won met 0-4 van Houtem. Vanoudenhove scoorde één keer, De Saegher legde er drie in het mandje. Dankzij deze riante overwinning klimt VKL naar de vijfde plek. In een kansarme wedstrijd tussen FC Merchtem 2000 en Racing Jet Wavre trokken de bezoekers aan het langste eind. FCM verloor met 0-1 en zakt naar plaats 14.

KFC Strombeek kon eindelijk nog eens winnen. Na enkele mindere weken won de ploeg van trainer Cneudt met 3-1 van Ternat. Voglaire, Hendrickx en Roel Vandenbrande waren de doelpuntenmakers van dienst.

In tweede provinciale C kon de topper tussen FC Borght en Delta Londerzeel zelden bekoren. De ref gooide kwistig met kaarten en op het halfuur werd FC Borght tot tien herleid na rood voor Di Miceli. Een kwartier na rust kreeg Steve Taveirne dubbel geel en ook de bezoekers stonden met tien. Even voor affluiten kon Capidis de match beslissen vanop de stip maar doelman Lievens ranselde de poging van de spits uit zijn doel.  Asse-Zellik boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Tegen Pamel opende De Conick de score en net voor rust legde Nkonga de 2-0 eindstand vast.

Gobin beslist derby voor FC Beigem

In derde provinciale F kreeg FC Humbeek de buren van FC Beigem op bezoek. De thuisploeg had vertrouwen getankt na de zege van verleden week tegen Essene A, toch besliste Tom Gobin de derby in het voordeel van groen wit. Gobin verdedigde vorig seizoen de kleuren van Humbeek.

Hekelgem liet zich in eigen huis verrassen. Ondanks een resem kansen toonde Mazenzele Opwijk zich efficiënter en kaapte de drie punten weg uit de Bellekouter. In de stand loopt KFC Meise verder uit. Groen wit won met 1-2 van Sint-Jozef Londerzeel en telt drie punten voorsprong op Toekomst Relegem. Birgen Wijns en een eigen doelpunt telden de thuisploeg uit. Relegem won met 1-0 van Oviedo -Asturiana. In derde E won Peutie met 3-1 van Perk en geeft de rode lantaarn door aan Steenokkerzeel.

Peizegem won met 1-2 van Bon Air dankzij doelpunten van Van Damme en een prachtig doelpunt van Vleminck. Mazenzele B won net zoals de A-ploeg van hun opponent uit Hekelgem. Vincent De Coninck zette Mazenzele al snel op voorsprong en op het uur verdubbelde hij de voorsprong.

 

Topartikels bij Goeiedag.be