Eendracht Aalst pakt punt tegen Roeselare (+ video)

Eendracht Aalst is er niet in geslaagd om KSV Roeselare opzij te zetten. De Westvlaamse bezoekers trokken met een versterkte burcht naar het Pierre Cornelisstadion en mochten zich achteraf tevreden stellen met hun behaald puntje.

Eendracht mist de kans om in het klassement mee te schuiven met de toppers al staat het nog altijd knap vierde.

Betere ploeg

Eendracht startte snedig aan de wedstrijd en toonde enorm veel drang naar voren toe. Onder impuls van een gretige Niels Martin en een alomtegenwoordige Philippe Janssens kwam Eendracht aan de eerste kansjes van de partij.

Hoewel Eendracht baas was in het openingskwartier, kon het niet echt uitgespeelde kansen bij elkaar voetballen. Doelman Lentz werd wel af en toe op de proef gesteld met een aantal (te zwakke) pogingen vanop afstand.

Verdedigend KSVR

KSV Roeselare kon wel slim het balbezit houden om het tempo wat uit de wedstrijd te houden. De mannen van Franky Van Der Elst voetbalden constant met vijf mensen achterin en loerden op de tegenaanval met snelle mannen als Kennedy en Myny.

Af en toe staken de bezoekers aanvallend ook eens de neus aan het venster al kwam de eerste echte bezoekende doelpoging pas na het halfuur. Seoudi zag zijn gekraakt schot gepareerd worden door Kevin Van Den Noortgaete.

Deze poging was toch het sein voor een betere periode van de bezoekers. Kennedy kapte zich goed vrij in de Aalsterse zestien maar alweer bracht Kevin Van Den Noortgaete redding met een uitstekende reflex.

Tussentijds kregen Niels Martin en Kevin Janssens nog goede kansen voor de thuisploeg maar alweer redde doelman Lentz de meubelen. Iets voor de rust kreeg Eendracht een koude douche: een vrije trap belandde op het hoofd van Jonas Bogaerts en Van Den Noortgaete was geklopt (0-1).

Gelukkig voor Eendracht achtte Gianni De Neve zijn (bijna wekelijks) moment gekomen om met een magistraal schot de bordjes meteen in evenwicht te schieten (1-1). Net voor de rust toch nog even opschudding via de sterke Kennedy maar diens schot ging voorlangs.

Eenrichtingsvoetbal

Over de tweede helft kunnen we eigenlijk vrij kort zijn. Eendracht schotelde de supporters een helft eenrichtingsvoetbal voor maar helaas voor de thuisploeg zonder doelpunten.

De toon werd meteen gezet door de ingevallen Donjet Shkodra (voor Niels Martin) die een goede actie opzette samen met Mike Smet maar diens voorzet werd net niet afgewerkt door Vansimpsen.

En zo ging het maar door. Eendracht bracht goed (maar niet altijd verzorgd) combinatiespel op de mat en kreeg ook kansen. Een prachtig afstandsschot van Kevin Janssens zoefde centimeters naast de kruising. Eendracht versierde een karrevracht aan vrije trappen en hoekschoppen.

Telkens stond de verdediging of doelman Lentz pal.

Gianni De Neve

De Aalsterse druk, gecombineerd met een uitstekende sfeer in het stadion, leek ook uiteindelijk effectief iets te gaan opleveren. Een doelpunt hing in de lucht.

Donjet Shkodra en Kevin Janssens bleken een gesel voor de Westvlamingen. Uitblinker Gianni De Neve liep uitstekend tussen de lijnen en werd met een millimeterpass alleen voor Lentz gebracht.

Na het omspelen van de doelman kon uitgerekend Raes, die even voordien zijn tweede geel had moeten krijgen, nog in extremis redding brengen op de doellijn.

Het slotkwartier was er één van pompen of verzuipen voor de bezoekers. Kevin Janssens schoot de bal net over doel.

Ook Vansimpsen, die een prima wedstrijd afhaspelde, was kort bij de winninggoal maar zijn kopbal ging rakelings naast.

In de extra tijd zorgden de vele stilstaande fases niet meer voor de overwinning zodat bij Eendracht vooral de ontgoocheling -in het resultaat, niet in het geleverde spel-overheerste.

Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!